nieuws

Dit zijn de meest bestelde gerechten bij Deliveroo

Bedrijfsvoering 15648

Bezorgservice Deliveroo heeft de wereldwijde ‘Bestelling Top 100’ voor meest bestelde thuisbezorgmaaltijden bekendgemaakt. Nederlandse bezorgrestaurants zijn daarin goed vertegenwoordigd. Ook blijkt dat consumenten graag nieuwe gerechten proberen.

Dit zijn de meest bestelde gerechten bij Deliveroo

Er staan zeven gerechten in de lijst die in Nederland zijn besteld. Nederlands populairste is de kipburrito van Salsa Shop op plek 24. De anderen operen bijna allemaal in Amsterdam: Spicy Tuna Bowl van Poké Perfect (27), El Spicy Tuna Poké Bowl van Sushito (40), Full Rack American Style Ribs van Braai (42) en de Cheeseburger van Burger King (45). Op 47 staat de Pizza Quatro Stagioni van Novecento in Haarlem de laagst genoteerde Nederlander is de Subway Melt van Subway in Eindhoven.

Aanvoerder van de lijst is de Les Fernandines Cheeseburger van Big Fernand’s in Lille. De burrito van Boojum in Dublin en de cheeseburger van Five Guys in London volgen op plek twee en drie.

Krekels en wormen via Deliveroo

De cijfers laten volgens Deliveroo zien dat we flink aan het experimenteren zijn met de maaltijden die we bestellen. Buiten de burgers en burritos om bleek 2017 een culinair avontuur met de opkomst van de Poké Bowl, die Deliveroo’s Top 100 domineert. Ook de Buddha Bowl is populair. Nieuw zijn gerechten met insecten, zoals krekels in tomatensalsa en bufflowormenin een karameldessert.

De top 10 van Deliveroo

1 Les Fernandines – Big Fernand – Lille – Frankrijk
2 Burrito – Boojum – Dublin – Ierland
3 Cheeseburger – Five Guys – London – UK
4 Tripletta Pizza – Tripletta – Parijs – Frankrijk
5 Regular Burrito – Taqado Mexican Kitchen – Dubai – UAE
6 Boojum’s Twojum – Boojum – Belfast – UK
7 Sushi Box for Two – Sushi Shop – Toulouse – Frankrijk
8 Chicken Salad Bowl – The Daily Cut – Singapore
9 Chicken Katsu Curry – Wagamama – London – UK
10 Cheese 6oz American Cheeseburger – GBK – London – UK

Reageer op dit artikel