nieuws

Five Guys Eindhoven geopend

Bedrijfsvoering 92

De Amerikaanse hamburgerketen Five Guys Burgers & Fries heeft de eerste vestiging in Nederland geopend. Eindhoven heeft de primeur. Five Guys is te vinden op de Markt in het centrum van de lichtstad.

Five Guys Eindhoven geopend

De complete ruimte, keuken plus zitgedeelte, is 450 vierkante meter met 118 zitplaatsen op één verdieping. Buiten op het terras is plek voor nog eens 48 gasten.

Het menu van Five Guys is klein, simpel en bestaat voornamelijk uit hamburgers en friet. Daarnaast een aantal hotdogs, sandwiches en milkshakes. Alle toppings en sauzen zijn gratis. Dit jaar werd het bedrijf uitgeroepen tot beste ‘hamburger joint’ van de Verenigde Staten. Vorig jaar wezen de Britten Five Guys aan als hun favoriete fastfoodketen

Intensieve training

Er zijn 67 medewerkers aangenomen, voornamelijk studenten en mensen uit de omgeving. Zij hebben ruim een week lang een intensief programma doorlopen, met onder meer praktijktrainingen, hygiëne-instructies en uitleg over het pos-systeem. Ook hebben ze online cursussen gevolgd. De managers zijn getraind in vestigingen in de Verenigde Staten, Ierland en Dubai.

Lees ook: 10 weetjes over Five Guys

Five Guys in andere steden

Het is de bedoeling dat in de eerste helft van 2018 de vestiging in Hoog Catharijne in Utrecht opent. Ook Almere, Rotterdam en Den Haag staan voor volgend jaar op de planning.
Five Guys telt in totaal bijna 1500 restaurants wereldwijd. Buiten de Verenigde Staten heeft het bedrijf 96 vestigingen in 9 landen: het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Koeweit, Canada en nu dus ook Nederland.

Reageer op dit artikel