nieuws

McDonald’s doneert ruim 10 duizend overnachtingen voor ouders van zieke kinderen

Bedrijfsvoering 38

Manu Steijaert van McDonald’s Nederland maakte deze week bekend 10.358 overnachtingen te kunnen doneren waardoor ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. De overnachtingen zijn mogelijk omdat het afgelopen jaar bij ieder verkocht Happy Meal werd gedoneerd aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

McDonald’s doneert ruim 10 duizend overnachtingen voor ouders van zieke kinderen
Manu Steijaert van McDonald's overhandigt aan Renate Westerlaken van het Ronald McDonald Kinderfonds het aantal overnachtingen dat McDonald’s via het Happy Meal doneert. Dit onder toeziend oog van de bekende Nederlanders Quintis Ristie, Tim Douwsma en Pip Pellens.

Alle 243 restaurants in Nederland hebben het Kinderfonds in het zonnetje gezet. Iedere bestelling werd geserveerd in een speciale Happy Meal box, met daarin een persoonlijk bedankkaartje van ouders die gebruik hebben gemaakt van een van de Ronald McDonald Huizen.

Extra dimensie

Tijdens de eerste editie van McHappy Day in 2016 kondigde McDonald’s aan dat zij van ieder verkocht Happy Meal vijf eurocent doneert aan het Ronald McDonald Kinderfonds. ‘Sinds vorig jaar hebben we een extra dimensie aan onze samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds toegevoegd met McHappy Day en de donatie via het Happy Meal’, aldus Manu Steijaert, algemeen directeur McDonald’s Nederland.

Meer dan geld

McDonald’s is al meer dan dertig jaar partner van het Ronald McDonald Kinderfonds. Aandacht voor families en kinderen is wat McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds met elkaar verbindt. ‘Heel bijzonder dat we onze samenwerking jaar ieder jaar weer succesvol invullen en continueren’, aldus Renate Westerlaken, directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. ‘Onze samenwerking gaat veel verder dan alleen een financiële bijdrage. Ook de inzet van McDonald’s op bestuurlijk niveau en lokaal via acties van medewerkers is voor ons erg waardevol. Deze betrokkenheid, van medewerkers tot Franchisenemers, maakt dat onze samenwerking al vele jaren succesvol is’, aldus Westerlaken.

BN’ers bij McDonald’s

Tim Douwsma, Pip Pellens en Quintis Ristie speciale McHappy Day medewerkers Het McDonald’s restaurant aan de Muntbergweg in Amsterdam kende vandaag een aantal speciale medewerkers. Tim Douwsma, Pip Pellens en Quintis Ristie hielpen de medewerkers van McDonald’s vanmiddag om van iedere bestelling een Happy Meal-bestelling te maken en deze te serveren aan gasten.

Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn. In dertien Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis, in twaalf Ronald McDonald Huiskamers kunnen families in huiselijke sfeer ontspannen en in drie (aangepaste) vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind op adem tijdens een welverdiende vakantie. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij vrijwilligers, sponsors en donaties.

Reageer op dit artikel