nieuws

Foto’s: Lekkerrr by Amersfoort nu nog lekkerder

Bedrijfsvoering 166

Wat al een indrukwekkende zaak was, is nu nog indrukwekkender; de vernieuwde Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort van Peter en Edith de Rijk is onlangs geopend, met ruimte voor verschillende eetmomenten en doelgroepen.

Foto’s: Lekkerrr by Amersfoort nu nog lekkerder
Tussen de bar en het eethuis staat een stijlvolle doorkijkhaard.

Lekkerrr in Amersfoort, de nummer twee van de Cafetaria Top 100 2017, is opgedeeld in een cafetaria en een eethuis. Dat eethuis is nu uitgebreid met een bargedeelte en een vernieuwde ingang. Ook is er een aparte keuken bijgekomen voor het eethuis.

Nieuwe omgevingen

Lekkerrr heeft nu vier verschillende omgevingen waar gasten plaats kunnen nemen: de cafetaria, het eethuis, het bargedeelte en het terras. Het totaal aantal zitplaatsen is nu tachtig, met een vloeroppervlakte van 240 vierkante meter.

Een halve Nachtwacht

Het nieuwe interieur van het eethuis hebben eigenaren Peter en Edith de Rijk grotendeels zelf bedacht, vertelt dochter Marissa. ‘Hoe? Door heel veel uit eten te gaan en overal ideeën op te doen. Pa is daar echt een kei in. Die kast met al die leuke spulletjes heeft hij zelf helemaal opgezet.’ In het eethuis hangt daarnaast letterlijk een halve Nachtwacht. ‘Hij zoekt en zoekt en vindt dat soort dingen op een gegeven moment, bijvoorbeeld op Marktplaats’, weet Marissa.

Bierplank en koffieleuten

Lekkerrr biedt nu ruimte aan verschillende doelgroepen op verschillende momenten van de dag. Marissa: ‘In het bargedeelte kun je met een groepje bijvoorbeeld een heerlijk Amersfoortse bierplank met allerlei hapjes en vier biertjes bestellen. Echt een soort bierhuis dus. Overdag zitten mensen in het eethuis lekker te koffieleuten. En ’s avonds dineren natuurlijk.’

De vernieuwde Lekkerrr is zeer populair onder het publiek. ‘Sinds we vorige week zijn geopend, zitten we elke middag en avond vol’, aldus Marissa.

Hou Snackkoerier in de gaten voor veel meer achtergrond en foto’s van de vernieuwde Lekkerrr in Amersfoort.

Reageer op dit artikel