nieuws

Febo maakt serieus werk van bezorgen

Bedrijfsvoering 246

Febo wil samen met franchisenemers de komende jaren meer bezorgkeukens openen in Amsterdam. De eerste, in Noord, draait sinds deze zomer. Febo denkt aan in totaal zes tot zeven locaties.

Febo maakt serieus werk van bezorgen

Dat vertelt Febo-directeur Dennis de Borst in gesprek met Snackkoerier.

Bezorgen is voor Febo booming business. ‘Inmiddels bezorgen 23 Febo-vestigingen en dat aantal groeit snel door. Vestigingen die starten met bezorging realiseren extra omzet doordat we op deze manier het marktgebied dat we kunnen bedienen groter maken. En dat is het niet alleen, de klantengroep is additioneel.’

Gezamenlijke thuisbezorgservice

Maaltijdbezorging is een succes in steden als Hoorn, Beverwijk, Leeuwarden, Zwolle, Groningen, Amsterdam. ‘In Amsterdam gaan wij samen de franchisenemers zelfs een gezamenlijke thuisbezorgservice opstarten waar we vanuit zes tot zeven bezorgkeukens gaan bezorgen, de eerste in Amsterdam-Noord is reeds geopend.’

De verwachting is de in Amsterdam-Oost in de loop van volgend jaar de tweede bezorgkeuken wordt geopend.

Thuisbezorgd.nl

Over de commissie die Thuisbezorgd.nl rekent, is De Borst, net als velen, niet positief. ‘Die is exorbitant hoog, en wordt almaar hoger. Daar zijn we natuurlijk niet blij mee. Dat is ook de reden dat wij een eigen bestelomgeving hebben ontwikkeld. Een deel van de bestelling die bij ons wordt gedaan, loopt inmiddels via deze eigen omgeving.’

Reageer op dit artikel