nieuws

Eerste nieuwe Family van 2018 opent in Apeldoorn

Bedrijfsvoering 321

Apeldoorn verwelkomt in januari 2018 de eerste vestiging van Family. De eigenaar is Reinard van Baak, die als franchisenemer met meerdere formules werkt.

Eerste nieuwe Family van 2018 opent in Apeldoorn
Foto: Peter Roek

Family Apeldoorn opent straks naast een Coop-supermarkt, in de nieuwbouwwijk Zuidbroek. Als de wijk klaar is, wonen er zo’n 9000 mensen, waaronder veel jonge gezinnen en tweeverdieners. ‘Family past perfect in deze wijk’, weet eigenaar Reinard van Baak. Hij boort een nieuwe markt aan; in Zuidbroek zijn op dit moment namelijk nog geen afhaalgelegenheden.

Meerdere eetmomenten

De nieuwe Family heeft een totale vloeroppervlak van 200 vierkante meter. Van Baak: ‘Een moderne cafetaria waar je blijft eten. Met een divers en uitgebreid aanbod willen we meerdere eetmomenten in de week creëren. Daarom heb ik voor Family gekozen.’

Van Baak begon al op jonge leeftijd met werken in de horecagroothandel van zijn ouders. Op zijn 16e runde hij een cafetaria, op de camping van zijn moeder. Met Family erbij heeft hij inmiddels zeven zaken onder zijn hoede, waaronder een Snackpoint, een Spare Rib Express en een Burgerme. Daarnaast heeft hij een eigen cateringbedrijf genaamd Lunchduck.nl.

Op locatie en bezorgen

De dagelijkse leiding van Family Apeldoorn is straks in handen van Sjaak van der Gronden, die nu nog eigenaar is van cafetaria Stanley in een nabijgelegen wijk. Begin december sluit deze zaak. Van der Gronden wordt het gezicht van de nieuwe Family. Van der Gronden neemt zijn team van zeven medewerkers mee, en er zullen nog een viertal part-timers worden aangenomen. Family Apeldoorn richt zich, naast eten op locatie, voornamelijk op bezorgen. Van Baak is eigenaar van het pand waar Family Apeldoorn straks de deuren opent, geheel in de nieuwe stijl van de formule.

Duidelijke visie

FHC Formulebeheer is in zijn nopjes met Reinard van Baak als franchisenemer. ‘Hij komt uit een horecafamilie en heeft een duidelijke visie’, zegt marketing manager Chantal van der Meer. ‘Hij denkt goed na over welke formule in welke omgeving werkt en hij pakt de zaken grondig aan.’ Ook de locatie is volgens Van der Meer zeer gunstig. ‘Naast een supermarkt, helemaal top. Dat betekent voldoende parkeerplek en veel traffic. Er zullen genoeg mensen zijn die na de boodschappen iets gaan afhalen zodat ze thuis niet hoeven te koken.’ In het formuleblad ‘De Cafetaria’ van FHC verschijnt binnenkort een interview met Reinard van Baak.

Family Apeldoorn is de 44ste Family van FHC Formulebeheer. Begin volgend jaar komen er nog twee Family-vestigingen bij.

Reageer op dit artikel