nieuws

Voormalige Snackpoint-ondernemer bedenkt stunt voor nieuwe eigenaar

Bedrijfsvoering 176

Ingrid van Veen, tot voor tweeënhalf jaar geleden eigenaar van Snackpoint Dolly Dimple, gaat de nieuwe eigenaar helpen de zaak een boost te geven met een bijzondere actie.

Voormalige Snackpoint-ondernemer bedenkt stunt voor nieuwe eigenaar

De kersverse en inmiddels vierde eigenaar van Dolly Dimple in het Friese Haulerwijk is de 35-jarige Chinese Jennifer Ge. Ingrid van Veen, die de zaak veertien jaar heeft gerund en nu werkzaam is als formulecoach voor Snackpoint in het Noorden, heeft een ludieke actie bedacht om de winkel weer op de goede weg te krijgen. De voormalige eigenaar gaat samen met twaalf oud-medewerkers drie weekenddagen bij Dolly Dimple aan de slag. De naam van de actie: Goud van Oud.

‘Best bijzonder dat het gelukt is om iedereen weer in de oude snackbar te krijgen’, zegt Van Veen, die de nieuwe eigenaar nu al helpt tijdens de weekendspits. ‘Ik merk dat mensen het fijn vinden om mij weer te zien. Dat bracht me op dit idee. Zo krijgen gasten het gevoel dat Dolly Dimple weer zoals vroeger wordt.’

Bijzonder detail is dat één van de medewerkers inmiddels bij een andere cafetaria in de buurt werkt. Haar werkgever heeft haar toestemming gegeven om mee te doen aan de actie bij Dolly Dimple.

Stabiele omzet

De komende tijd zal Van Veen de nieuwe eigenaar verder begeleiden om de omzet weer stabiel te krijgen. De zaak gaat haar namelijk nog steeds aan het hart. Samen met haar man, familie en personeel was ze jarenlang geliefd onder de gasten en dat resulteerde in uitstekende omzetcijfers. Ze verkochten de zaak in februari van 2015, volgens Van Veen op het hoogtepunt.

Open voor verbetering

De ondernemers die de cafetaria in eerste instantie overnamen, hebben een ander beleid gevoerd met tegenvallende resultaten. Van Veen heeft nu het volste vertrouwen in de 35-jarige Jennifer Ge. ‘Ze is jong, enthousiast en staat open voor verbetering. Ik zie met de week dat het steeds beter draait. Dat ze hiermee in heeft gestemd, zegt wel iets over haar.’

Ingrid van Veen is 3, 4 en 5 november samen met haar voormalige medewerkers én Jennifer Ge aanwezig in Snackpoint Dolly Dimple in Haulerwijk.

Reageer op dit artikel