nieuws

UberEats 1 jaar in Amsterdam: McDonald’s in de top vijf

Bedrijfsvoering 232

UberEats viert zijn eerste verjaardag in Amsterdam. Er zijn inmiddels meer dan 500 restaurants bij aangesloten en McDonald’s staat in de top 5 van meest populaire restaurants. Ander feit: een loyale gebruiker bestelde 75 keer bij Salsa Shop het afgelopen jaar!

UberEats 1 jaar in Amsterdam: McDonald’s in de top vijf

Met meer dan 500 restaurant-partners, meer dan 100 verschillende wereldkeukens en keuze uit ruim 54.000 menu items, weet UberEats als geen ander hoe, wanneer en wat mensen in de hoofdstad eten en bestellen. Een loyale gebruiker bestelde 75 keer bij Salsa Shop binnen een jaar! En hoewel McDonalds pas afgelopen zomer startte met een bezorg-pilot behoort de hamburgergigant al tot de top vijf van meest gevraagde aanbieders. Om de eerste verjaardag te vieren, trakteert UberEats drie personen op een jaar lang gratis eten via de UberEats-app.

Ubereats 1 jaar: feiten en cijfers:

  • De meest loyale UberEats-gebruiker heeft het afgelopen jaar 75 keer bij Salsa Shop besteld – gemiddeld vaker dan één keer per week dus.
  • De koerier- en restaurant-partners van UberEats zorgen ervoor dat gebruikers gemiddeld binnen 28 minuten al genieten van hun maaltijd.
  • Eén op de drie bestellingen in Amsterdam werd deze zomer geplaatst door mensen die niet in Nederland wonen. De Amerikanen, Britten en Fransen stilden het vaakst hun trek met behulp van UberEats.

Een paar bijzondere bestellingen:

  • De grootste bestelling was 72 stuks sushi bij Asian King UberEats
  • De duurste bestelling was 25 pizza’s van Papa Johns

De vijf populairste restaurants :

  • Poke Perfect
  • Salsa Shop
  • Donnies
  • McDonald’s
  • Asian King

Maar McDonald’s is niet alleen populair qua bestellingen: het restaurant aan de Kinkerstraat krijgt de meest positieve feedback in de UberEats-app.

De populairste items die besteld worden, zijn poke bowls, burrito’s, comfort food als pizza en friet, en burgers. In het centrum van Amsterdam zetten gebruikers van UberEats hun tanden het liefst in een Grilled Chicken Burrito van Salsa Shop.

In juni 2017 startte McDonalds met bezorgen onder de naam McDelivery. We schreven toen: ‘In eerste instantie gaat het om een proef in drie restaurants in Amsterdam en Amstelveen waar vanaf dinsdag aanstaande besteld kan worden. Begin juli wordt McDelivery door nog vijf Amsterdamse restaurants aangeboden. Klanten kunnen hun bestelling plaatsen in de app van UberEATS, die de bestelling binnen een halfuur moet bezorgen. Klanten kunnen na de bezorging ook per product een beoordeling geven. ‘Daar willen we veel van leren zodat alles naar wens is. Onze gasten moeten tevreden zijn’, verklaart directeur Manu Steijaert van McDonald’s Nederland. Hij denkt dat er door bezorging nieuwe klanten bijkomen, al zullen ook sommige bestaande klanten ervoor kiezen om te laten bezorgen in plaats van een bezoek aan een McDonald’s vestiging.’

Leestips:
McDonald’s tevreden over bezorgpilot en breidt uit

 

Reageer op dit artikel