nieuws

Oud-winnaar Eethuys de Lind: ‘Ga naar de topbedrijven toe’

Bedrijfsvoering 74

De winnaar van de Cafetaria Top 100 staat een hoop te wachten. Na de uitreiking komen er veel nieuwe gasten met hoge verwachtingen. Dat weten de winnaars van vorig jaar maar al te goed.

Oud-winnaar Eethuys de Lind: ‘Ga naar de topbedrijven toe’
Beeld: Koos Groenewold

‘Om klanten te binden, moet je altijd maximaal presteren. Daardoor hebben we geen extra druk gevoeld’, zegt Mark Verwey van Eethuys de Lind, winnaar in 2016. Mark en Cindy Verwey kijken terug op een druk en succesvol jaar nadat ze in 2016 eerste werden in de Cafetaria Top 100.

Boost

De felbegeerde zege in de Cafetaria Top 100 zorgde op alle fronten voor een boost voor Eethuys de Lind. De omzet steeg de afgelopen twaalf maanden met ongeveer 20 procent. ‘Een prima resultaat, dat maakt het natuurlijk extra mooi’, aldus de jonge ondernemers.

Ze schrijven de flinke plus overigens niet alleen op conto van de overwinning van de Cafetaria Top 100. ‘Dat ligt aan meerdere factoren. We zijn bijvoorbeeld gestart met bezorging en het zitgedeelte kreeg een upgrade.’

Bezorgen

Daarnaast heeft Eethuys de Lind sinds januari een bezorgtak. Die loopt inmiddels steeds beter, constateert Mark tevreden. ‘De bestellingen komen binnen via onze eigen site of app en via Thuisbezorgd.nl. De verhouding is 50-50. Thuisbezorgd.nl vraagt weliswaar een flinke fee van zo’n 12 procent, maar je profiteert gewoon van het breed gedragen platform. Het is zonde om daar geen gebruik van te maken.’

Bezorging is een groeimarkt en zorgt voor meer rust in het afhaalgedeelte tijdens de spits. ‘Mensen die thuis wachten, hebben meer geduld. Maar het moet gewoon
altijd goed zijn. Daarom hebben afhaal en bezorging bij ons dezelfde hoge kwaliteit en wordt er maar één bestelling tegelijkertijd bezorgd.’

Na het altijd hectische zomerseizoen komen de eigenaren van Eethuys de Lind – nu het najaar is aangebroken – in iets rustiger vaarwater terecht. ‘Dat komt goed uit, want Cindy staat op het punt te bevallen van ons tweede kindje. Ik zal haar helaas dus nog even moeten missen op de werkvloer.’

Leren van oud-winnaars

Mark heeft een aantal tips voor deelnemers aan de Cafetaria Top 100. ‘Blijf je ontwikkelen en laat je daarbij inspireren door oud-winnaars. Ga als gast naar deze topbedrijven en kijk goed om je heen. Daar kun je veel van leren. Daarnaast moet je als eigenaar vaak op de werkvloer aanwezig zijn. Dan zit je er bovenop en kun je de kwaliteit nauwlettend in de gaten houden en waar nodig zaken bijsturen. Maar door er te zijn, toon je eveneens aan dat je hart hebt voor de zaak. Klanten waarderen dat.’

Bekijk hier de complete ranglijst van de Cafetaria Top 100 2017…

Reageer op dit artikel