nieuws

Ster van De Cafetaria Top 100 2017: ‘Die glimlach maakt het verschil’

Bedrijfsvoering 50

Jerry Weber (19) wist van niets toen hij naar de uitreiking kwam, maar ging weg met een oorkonde en een beker. Én het grootste compliment van zijn werkgevers dat hij kan bedenken: de titel Ster van het Jaar in de Cafetaria Top 100 2017.

Ster van De Cafetaria Top 100 2017: ‘Die glimlach maakt het verschil’
Jerry Weber: Ster van het Jaar bij de Cafetaria Top 100 2017

Zonder dat hij het wist werd de jonge Weber voor deze titel – waarin werknemers die het verschil maken in het zonnetje worden gezet – aangedragen door zijn ouders, die tevens zijn werkgevers zijn bij Eeterij De Dennen in Doetinchem. De 19-jarige zit vol innovatieve ideeën voor de zaak, zo blijkt als Snackkoerier hem vraagt naar hoe hij het verschil maakt.

Overname zaak

‘Vanaf dag één dacht hij mee over het concept en stak hij de handen uit de mouwen’, beamen zijn ouders Jerry senior en Diana. ‘Zonder hem waren we nooit zover gekomen. Het is ik ook echt een hele sociale jongen’, aldus moeder Diana. De 19-jarige startte met een opleiding in de zorg, maar switchte naar de SVO vakopleiding food. ‘Ik werk nu fulltime in de zaak van mijn ouders.’ En daar heeft hij ontzettend veel plezier in. Doel is dat hij  de zaak over vier jaar overneemt. ‘Dan zijn de rollen omgedraaid. Zijn mijn ouders bij mij in dienst’, vertelt hij trots. ‘We willen iets meer naar de Amerikaanse stijl: koffie uit de pot, zwart wit tegels en huisgemaakte pancakes. Lijkt me echt tof.’

Oprechte glimlach

Wat hij het mooiste vindt aan zijn werk?  ‘Om gasten die chagrijnig binnenkomen, met een glimlach te zien weggaan.’ De beste tip die hij collega’s in de branche kan geven? ‘Maak een praatje met gasten. Is echt leuk. Zorg dat je zelf plezier hebt in je werk. Een oprechte glimlach doet zo ontzettend veel.’

‘Heel erg leuk dat mijn ouders mij hebben aangedragen’, besluit Jerry Weber. ‘Maar dat podiummoment vond ik wel een dingetje’, vervolgt hij met een glimlach.

Reageer op dit artikel