nieuws

Kwalitaria Lekkerrr pakt de tweede plaats in de Cafetaria Top 100 2017

Bedrijfsvoering 239

Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort heeft de tweede plaats bemachtigd in de Cafetaria Top 100 2017. Het bedrijf is al jaren een voorbeeld voor de gehele branche.

Kwalitaria Lekkerrr pakt de tweede plaats in de Cafetaria Top 100 2017
Peter en Edith de Rijk met daarachter Vincent Kuik en dochter Marissa de Rijk. Foto: Koos Groenewold.

Peter en Edith de Rijk en hun team steken veel tijd en energie in hun zaak. En dat is te zien. Van buiten en van binnen ziet Lekkerrr er indrukwekkend uit. Binnen staan overal verse producten en sfeervolle attributen. Dit is een cafetaria met de uitstraling van een luxe delicatessenwinkel, aldus de jury van de Cafetaria Top 100 2017.

Ambachtelijke uitstraling

Wat ook opvalt, zijn de royaal gevulde ijsvitrine en de prachtige snackvitrine. Ook de saladière en drankenvitrine zien er uitnodigend uit. De grote rode snijmachine en de Green Egg voor de counter dragen bij aan de ambachtelijke uitstraling van deze winkel.

Nog meer beleving

Bijzonder is dat Lekkerrr deze week de opening viert van de vernieuwde zaak. Het interieur heeft een upgrade gekregen en de keuken is flink uitgebreid. ‘We groeiden uit ons jasje’, verklaart Edith de Rijk. Naast een groter eethuis en een flinke keuken, is er ook een bargedeelte bijgekomen. Daarnaast is er nu een doorkijkhaard, een showkoeling en een wijnkast. ‘Allemaal om meer beleving te creëren’, aldus Edith.

Eigen ijskeuken

Maar een mooie winkel zegt niet alles, weet ook Peter de Rijk. ‘Het gaat om een zo goed mogelijke service, passie, ambacht en genieten.’ Bij Lekkerrr komt dan ook veel uit de eigen keuken, waaronder saté, gehaktballen en schepijs die boven in de ijskeuken wordt gemaakt.

Lekkerste hamburger

Dat het team weet hoe je een goed gerecht in elkaar zet, bleek wel uit het feit dat dit bedrijf de lekkerste hamburger van Nederland 2017 maakt: de Kei Lekkerrr, met stroopwafelkruim en karamel. Medewerker Vincent Kuik, die tegenwoordig veel verantwoordelijkheid krijgt in de dagelijkse gang van zaken bij Lekkerrr, tekende voor deze creatie.

Voorbeeldbedrijf in Cafetaria Top 100 2017

De jury was voor de verbouwing al vol lof, en de vernieuwde Lekkerrr kan alleen nog maar meer indruk maken op gasten én collega-ondernemers. Lekkerrr is voor velen een voorbeeldbedrijf en inspireert. Daarom is een tweede plek in de Cafetaria Top 100 dik en dik verdiend.

Bekijk hier de complete ranglijst van de Cafetaria Top 100 2017…

Reageer op dit artikel