nieuws

Cafetaria Top 100 2017: Lekkerrr Amersfoort voor tweede keer twee: ‘Toch teleurgesteld’

Bedrijfsvoering 220

Kwalitaria Lekkerrr uit Amersfoort staat in de Cafetaria Top 100 2017 op nummer 2. Net als in 2015, toen het bedrijf dezelfde hoge score wist te behalen. ‘Weer dat spannende podiummoment, en weer niet die felbegeerde eerste plek’. Peter en Edith de Rijk winden er geen doekjes om: ‘Natuurlijk hadden we liever willen winnen.’

Cafetaria Top 100 2017: Lekkerrr Amersfoort voor tweede keer twee: ‘Toch teleurgesteld’

Peter de Rijk benadrukt het moeilijke werk van de jury. ‘De winnaar, eetwinkel Polly is een buurtcafetaria met 16 zitplaatsen. Wij hebben er nu 80. Dat is lastig vergelijken. Eigenlijk zijn het twee aparte takken van sport.’

Peter en Edith de Rijk hebben echter niet lang de tijd om te ‘treuren’ over hun nummer twee positie in de Cafetaria Top 100 2017. Daags na de bekendmaking van de Cafetaria Top 100 2017 op maandag 30 oktober in Studio 21 in Hilversum is de officiële opening van hun verbouwde zaak aan de Laan naar Emiclaer 3-5 in Amersfoort. Daarnaast mogen ze zich het komende jaar de beste cafetaria van de provincie Utrecht noemen.

Cafetaria Top 100

Ze hebben er het naastgelegen pandje bijgetrokken (huur) en zijn de afgelopen periode druk aan het verbouwen geweest. ‘Toen de hoofdjury op bezoek kwam, zaten we midden in de verbouwing. We waren die weken gesloten en hebben alles zo goed mogelijk weer opgetuigd. Hopelijk hebben ze daar wel doorheen gekeken.’

‘Nieuwe indeling’

Edith de Rijk: ‘Het zitgedeelte is helemaal nieuw. Het restaurantdeel heeft een eigen, open keuken gekregen, helemaal apart van de snackkeuken. Beneden hebben we er 80 vierkante meter bij, boven 40. Alles is opnieuw ingedeeld, inclusief nieuw bar gedeelte met doorkijkhaard, een showkoeling en een wijnkast. We groeiden uit ons jasje, vandaar dat we de kans gegrepen hebben toen het pandje naast ons vrij kwam. ‘

Cafetaria Top 100 2017

Vincent Kuik

Beste Hamburger

Tijdens de Lekkerste Wedstrijden op de Horecava 2017 won Lekkerrr in Amersfoort met de burger van Vincent Kuik de prijs voor de Lekkerste Hamburger van Nederland. Kuik maakte de Kei Lekkerrr met stroopwafelkruim en karamel.

Dat hij stroopwafelkruimels op zijn hamburger strooide, vond de jury zeer verrassend en gedurfd. ‘We wilden iets doen waarmee we op zouden vallen’, vertelt hij naderhand.

Vincent bedacht de burger samen met zijn vriendin Marissa en haar vader Peter de Rijk, eigenaar Kwalitaria Lekkerrr. ‘Vorig jaar eindigde we als derde, en dit keer deden we echt mee om te winnen. Dan moet je iets doen wat mensen niet verwachten.’

 

 

Bekijk hieronder een video die Snackkoerier maakte in 2015 na het winnen van het Zilver door Lekkerrr.

Reageer op dit artikel