nieuws

McDonald’s is tevreden over bezorgpilot en breidt uit

Bedrijfsvoering 34

Acht vestigingen van McDonald’s zijn begin juli gestart met maaltijdbezorging via UberEATS. Volgens de fastfoodketen is de pilot een succes geweest. McDelivery wordt daarom in meer restaurants uitgerold.

McDonald’s is tevreden over bezorgpilot en breidt uit

Meer dan 83 procent van alle bestellingen worden positief beoordeeld door middel van een ‘duim omhoog’ van de gasten; de koeriers van UberEATS krijgen een pluim en de gemiddelde bezorgtijd vanaf het moment van bestelling ligt net iets boven de 20 minuten.

Vanwege de goede resultaten wordt McDelivery vana 19 september uitgebreid naar zes vestigingen in Rotterdam en twee in Utrecht.

 

 

Bestelgebied wordt 1500 meter

Het bestelgebied rondom de restaurants was 1200 meter. Dat wordt nu uitgebreid naar 1500 meter. ‘Dat lijkt weinig, maar betekent bijna een verdubbeling van het woonoppervlak en daarmee ook een flinke toename van het aantal mensen dat kan bestellen’, zegt Manu Steijaert, algemeen directeur McDonald’s Nederland.

Binnen tien minuten voor de deur

Steijaert is vooral tevreden met de snelheid waarmee de bestelling worden bereid en bezorgd. ‘Van de ruim 20 minuten tussen bestelling en levering aan de deur, is de bereiding in het restaurant minder dan vier minuten. De koerier staat bovendien binnen de tien minuten al voor de deur nadat de bestelling gereed is. Het ontvangen en accepteren van de bestelling door de koerier en het rijden naar het restaurant beslaat de overige minuten. Pas als de koerier in het restaurant is, worden de frietjes bereidt en wordt de McFlurry of Milk Shake gemaakt.’

Zo bestel je via McDelivery

Hoe werkt McDelivery precies? De gebruiker downloadt de UberEATS app voor Android of iOS, selecteert het restaurant naar keuze, bestelt zijn producten en betaalt in de app met zijn of haar creditcard of PayPal-account. Zodra de koerier op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. De koerier meldt zich in het restaurant, haalt de bestelling op bij het restaurant en bezorgt de McDelivery bestelling dan binnen gemiddeld tien minuten op de door de gebruiker ingevoerde locatie.

Bestellingen compleet

Ondanks het succes is er volgens Steijaert ruimte voor verbetering. ‘Wij willen het percentage ‘duimpjes omhoog’ naar ruim boven de 90 procent van alle bestellingen zien te krijgen. Dat gaat dan ook om de compleetheid van bestellingen: dus met het rietje, de servetten of bijvoorbeeld de extra bestelde fritessaus. En we blijven luisteren naar de wensen van onze gasten, zoals bijvoorbeeld bestellen op andere tijden of combinaties van menu’s. Dit zijn allemaal zaken waar wij naar kijken hoe dat zo goed mogelijk in te richten.’

In Utrecht zullen de McDonald’s restaurants Oude Gracht en Lange Vie McDelivery aanbieden. In Rotterdam doen de McDonald’s Coolsingel 44, Rotterdam Coolsingel 207, Rotterdam Oude Binnenweg, Rotterdam Zwart Janstraat, Rotterdam Hoogstraat en Rotterdam Korte Lijnbaan mee.

Reageer op dit artikel