nieuws

Foodmaster De Viersprong aan de haal met freakshakes en donuts

Bedrijfsvoering 235

Een milkshake komt meestal in een kartonnen beker met een deksel erop en een rietje erin. Kan dat niet wat spannender? Carin Jagt van Foodmaster De Viersprong vond van wel. Zij verkoopt nu freakshakes, en niet zonder succes.

Foodmaster De Viersprong aan de haal met freakshakes en donuts
Carin Jagt heeft zelf bedacht om donuts toe te voegen aan de freakshakes. Foto: Nanda Snippe.

Bij Foodmaster De Viersprong in Nieuw-Amsterdam staan sinds een week freakshakes op de kaart. Dit zijn royale, exorbitante en kleurrijke milkshakes met allerlei bijzondere toppings, geserveerd in een glas. De freakshake is wereldwijd al een tijdje bekend, maar onlangs geïntroduceerd door Coolbreak.

Strawberry Explosion

Eigenaar Carin Jagt is dolenthousiast over de freakshakes, en ziet dat haar gasten dat ook zijn. ‘Tot nu toe heb ik er meer dan honderd verkocht. In de klein dorp is dat vrij veel, zeker omdat het wat duurder en luxes is dan een normale shake. Ze verkoopt onder meer de Strawberry Explosion (met verse aardbeien en spikkels en aardbeiensaus), de Shock Chocolate (chocoladesaus, crunchy chocolade, brownies en chocolate chip cookies), Going Dutch (chocopopping candy, caramelsaus en stroopwafel) en de Disco Freak (smarties, spikkels en mini marshmallows).

Chocolate Donut Sentation

Jagt begon met vijf shakes op de kaart, en nu zijn er al daar drie variaties bijgekomen. Met donuts: Colour Sprinkles Donut, Chocolate Donut Sensation en Crunchy Cinnamon Donut. De beslissing om ook donuts te gebruiken, kwam voor Jagt na een gesprek met Snackkoerier, waarin donuts ter spraken kwamen. Ze liet er geen gras over groeien en nam meteen contact op met Wisselaar Ice & Coffee Concepts, eigenaar van het merk Coolbreak. Die hebben het idee meteen opgepikt en de drie donutvariaties bedacht, compleet met stappenplan en promotiemateriaal.

Hoe wordt zo’n freakshake eigenlijk gemaakt en past het in de cafetariabranche? Lees er binnenkort alles over in Snackkoerier.

Freakshakes

Foto: Nanda Snippe

Reageer op dit artikel