nieuws

Aziatische fastserviceformule Wok& gelanceerd

Bedrijfsvoering 41

Mie Like Franchise heeft de nieuwe Aziatische fastserviceformule Wok& gelanceerd. De locatie van de eerste vestiging is meteen bekendgemaakt.

Aziatische fastserviceformule Wok& gelanceerd
Boris van Leeuwen van Mie Like Franchise. Beeld: Fotoburo Dijkstra

Het assortiment bevat smoothies, sappen, broodjes en salades. Wok& legt het accent op snelheid en gezonde producten. ‘De klant heeft een ruime keuze uit 25 gerechten. We gebruiken speciaal voor Wok& ontwikkelde sauzen die laag in suikers zijn en heel smaakvol zijn’, vertelt Wim Markwat. Voorbeelden zijn Beef Teriyaki, Green Curry Chicken, Bombay Schrimp en een vegetarische Gado Gado. De leverancier is VHC Jongens.

Voor de ogen van den klant

Wok& is een formule Mie Like Franchise, een bedrijf van Wim Markwat (64) en Boris van Leeuwen (24). Partners, pers en (potentiële) franchisenemers hebben tijdens de presentatie de conceptstore bekeken en verschillende producten geproefd. De store bestaat uit een counter, een compacte wokkeuken en zitgelegenheid aan de zijkant. Uitgangspunt is het bereiden van maaltijden in twee minuten tijd, voor de ogen van de klant.

De eerste vestiging gaat open in Rotterdam, aan de Zwart Janstraat. De franchisenemer is Nawal Hasan (35).

Personeel werven

Wok& is naar eigen zeggen vernieuwend in veel opzichten. Zo wordt er geen frisdrank verkocht. De wijze van personeelswerving verloopt via social media. Het franchiseconcept voldoet bovendien aan de nieuwste wettelijke eisen. Het bedrijf gaat personeel werven door de inzet van video en pitches op social media. ‘We zijn op zoek naar bevlogen medewerkers. Communicatie en beleving is belangrijk. Ze hoeven geen sollicitatiebrief te schrijven maar kunnen zich via een video presenteren en solliciteren’, vertelt Boris van Leeuwen.

Ook vernieuwend is de wijze waarop de franchiseformule is ingericht: volgens de meest recente wettelijke eisen. De nadruk ligt vooral op partnerschap. De franchise overeenkomst is tot stand gekomen met Ludwig & Van Dam Advocaten in Rotterdam. Zij zijn gespecialiseerd in franchiserecht.

Reageer op dit artikel