nieuws

Koeriers profiteren niet van toename maaltijdbezorging

Bedrijfsvoering 26

Nederlanders maken steeds vaker gebruik van maaltijdbezorging. Maar geven we de koeriers wel genoeg waardering voor hun inzet?

Koeriers profiteren niet van toename maaltijdbezorging

EditieNL meldt, op basis van een enquête onder consumenten, dat koeriers veel minder vaak een fooi aan de deur krijgen dan een aantal jaren geleden. Het probleem is dat mensen steeds vaker online afrekenen, en in veel gevallen geen contant geld in huis hebben.

Online fooi

Als oplossing zou de bezorgdienst online een fooi-optie kunnen toevoegen. Marktleider Thuisbezorgd.nl heeft dan vooralsnog niet gedaan. ‘We hebben daarvoor nog geen manier gevonden die goed werkt voor restaurants en bezorgers’, laat het bedrijf weten aan Editie.NL.

Verkeershufters

Volgens Remco Robelus van Spare Rib Express is het slechte imago van koeriers ook een factor. ‘Het beeld bestaat dat het allemaal asociale verkeershufters zijn die met hun scooter op de stoep rijden en aanrijdingen veroorzaaken’, zegt hij tegen Editie.NL. Robelus denkt dat door beter service aan de deur en de opkomst van eletrische fietsen het imago zal verbeteren.

Reageer op dit artikel