nieuws

KFC China laat gasten betalen met glimlach

Bedrijfsvoering 52

Contactloos betalen is in Nederland in opkomst. Zoals wel vaker gaan ze in China al een stapje verder: betalen me je glimlach bij KFC.

KFC China laat gasten betalen met glimlach
Een KFC-vestiging in de Chinese hoofdstad Peking. Wellicht kunnen consumenten hier binnenkort ook met een glimlach betalen.

Gasten van K PRO, het nieuwe concept van Kentucky Fried Chicken (KFC) dat focust op gezond eten, kunnen hun maaltijd afrekenen door te glimlachen voor de camera. Dit is niet zomaar een camera, maar een high-tech 3D-systeem met facial recognition.

Door te glimlachen, kan de ‘Smile to Pay’-service je herkennen waarna het geld automatisch van je bankrekening wordt afgeschreven. Voor extra veiligheid kan het systeem ook om een telefoonnummer vragen.

Jonger publiek aantrekken

Yum China, het moederbedrijf van KFC in het Aziatische land, wil met de bijzondere manier van betalen jonger publiek aantrekken en daarmee groeien in China. De foodmarkt in China is sinds 2012 dalende vanwege problemen met voedselveiligheid en de veranderende consument.

Samenwerking met Alibaba

Smile to Pay krijgt zijn debuut in de K PRO-winkel van KFC in de Chinese stad Hangzhou, een zaak dat al gebruikmaakt van technologie om gasten gemak te bieden. KFC werkt hiervoor samen met Alibaba (de Chinese versie van Amazon, met onder meer een eigen betaalsysteem), dat aandelen heeft in Yum China.

Bronnen: CNBC.com, Reuters.com

Reageer op dit artikel