nieuws

New York Pizza vecht stempel fastfood van bestuursrechter aan

Bedrijfsvoering 32

New York Pizza gaat de beslissing van de bestuursrechter in Amsterdam aanvechten waarbij de keten is bestempeld als fastfoodketen en niet als restaurant. Het oordeel betekent concreet dat New York Pizza voorlopig geen filiaal mag openen in de Ferdinand Bolstraat in de hoofdstad.

New York Pizza vecht stempel fastfood van bestuursrechter aan

De keten wilde in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam een nieuwe vestiging openen, maar het bestemmingsplan laat daar een fastfoodgelegenheid niet toe. New York Pizza ziet zichzelf echter als restaurant en stelt dat het bestemmingsplan om die reden geen belemmering is.

Geen ruimte voor fastfoodgelegenheid

De gemeente wilde het nieuwe filiaal tegenhouden, omdat er geen ruimte zou zijn voor een fastfoodgelegenheid. Omdat een pizza nu eenmaal snel klaargemaakt kan worden en vanwege het gegeven dat een dergelijk filiaal verdere overlast kan veroorzaken in een toch al wel drukke buurt, ging de rechter mee in het bezwaar van de gemeente.

Verstrekkende gevolgen

Volgens New York Pizza kan de uitspraak verstrekkende gevolgen hebben voor pizzeria’s en het verlenen van horecavergunningen in de hoofdstad. Verder wijst de keten er op dat het filiaal dat zij in de Ferdinand Bolstraat voor ogen hebben, een wat luxer restaurant van de keten betreft. De zaak bij de Raad van State dient naar verwachting begin september.

Bestek en zitjes

Vanwege het feit dat New York Pizza ook een zitgelegenheid heeft en er bestek aanwezig is, maakt het voor de pizzaketen dat de zaak moet worden bestempeld als restaurant.

Lees ook: Rechter buigt zich over vraag of
New York Pizza een restaurant of fastfoodzaak is

Reageer op dit artikel