nieuws

McDonald’s wil aantal McCafés flink uitbreiden

Bedrijfsvoering 48

McDonald’s Nederland wil het aantal restaurants met een McCafé flink uitbreiden. Dat zegt directeur Manu Steijaert in gesprek met Snackkoerier. Ook het aantal McDonald’s-restaurants in Nederland moet sneller groeien.

McDonald’s wil aantal McCafés flink uitbreiden
Het assortiment van McCafé.

‘We verwachten eind van het jaar bijna zestig restaurants te hebben uitgebreid met een McCafé’, verklapt Steijaert. Logisch, want volgens de directeur werpt de toevoeging van McCafé zijn vruchten af. ‘Restaurants met een McCafé zien de grootste stijging met 2 procent extra omzet op jaarbasis.’

Table service

Ook service aan tafel is populair, zegt Steijaert. ‘Table Service wordt zeer gewaardeerd en hebben we inmiddels uitgebreid tot meer dan honderd restaurants die Table Service aanbieden.’ Daarnaast heeft de toevoeging van gepersonaliseerde producten McDonald’s eveneens geen windeieren gelegd. ‘We leren van nieuwe mogelijkheden met personaliseren als MyBurger (vijf restaurants) en wat denk je van de stijging van de McFlurry-omzet in 2016 met maar liefst 15 procent door de introductie van My McFlurry. Al deze vernieuwingen en ervaringen gebruiken we om ons assortiment en personalisatie van bestellingen verder te blijven verbeteren.’

White spots

Overigens wil McDonald’s Nederland ook meer restaurants openen, en sneller. Steijaert: ‘We willen het tempo van nieuwe locaties wat verhogen naar vier tot zes per jaar. Als ik naar de kaart van Nederland kijk, zie ik nog wel twintig white spots.’

Lees het hele interview met Manu Steijaert in de eerstvolgende editie van Snackkoerier.

Reageer op dit artikel