nieuws

Amerikaans bedrijf bakt pizza tijdens het bezorgen

Bedrijfsvoering 16

Pizza’s die onderweg naar hun bestemming worden gebakken; een bedrijf in Californië is de eerste ter wereld die dat voor elkaar heeft gekregen. De pizza’s worden overigens niet alleen door mensen gemaakt.

Amerikaans bedrijf bakt pizza tijdens het bezorgen

Het bedrijf Zume Pizza in Californië, dat pizza’s alleen bezorgt, rijdt rond met en speciale bezorgwagen vol pizza-ovens. Zo’n vier minuten voor aankomst worden ze gebakken, waardoor mensen thuis een pizza bezorgd krijgen die net uit de oven komt. Zume doet ook aan catering en kan met de gepatenteerde techniek wel honderd verse pizza’s tegelijk bezorgen. Zo heeft het bedrijf onlangs voor het eerst de catering van een bruiloft verzorgd.

Dat Zume revolutionair wil zijn op het gebied van pizzabezorging blijkt wel uit het feit dat het bedrijf onlangs een voormalige topvrouw van UberEATS aan het team heeft toegevoegd, zo meldt Webwire.com.

Robots maken pizza

De verse bezorgpizza is niet de enige uitvinding van Zume. Waar andere pizzaketens experimenteren met robot’s (drones) die de taak van bezorgen op zich nemen, werkt Zume Pizza juist met robots in de keuken. Ze nemen daar de simpele taken op zich, zoals pizza’s in en uit de oven halen. Mensen blijven onmisbaar, zo zegt het bedrijf, voor de creativiteit, het samenstellen van recepten en het maken van onder meer de sauzen.

De pizza is gezonder

Door de robots blijven de personeelskosten laag, waardoor Zume naar eigen zeggen meer kan investeren in kwalitatieve en duurzame producten. Daardoor bevatten de pizza’s de helft zoveel calorieën dan het landelijk gemiddelde, zo zegt het bedrijf. De robots kosten per stuk tussen de 20 en 30 duizend dollar. Zume heeft daarnaast 128 mensen in dienst.

Bekijk hier een video over Zume Pizza

 

Bronnen: CNBC, Webwire.com en hetnieuwsvandevooruitgang.nl

 

Reageer op dit artikel