nieuws

Ervaren ondernemers beginnen nieuwe cafetaria in Gennep

Bedrijfsvoering 79

Paul en Jolanda Sterkenburg openen binnenkort een nieuwe cafetaria/eetcafé in Gennep. Het ervaren ondernemerspaar is sinds maart terug in Nederland na een buitenlands avontuur.

Ervaren ondernemers beginnen nieuwe cafetaria in Gennep

Volgende maand openen de deuren van TevrEDEn, een combinatie van een cafetaria en een eetcafé in Gennep (onder Nijmegen). Paul Sterkenburg gaat samen met zijn vrouw Jolanda de zaak runnen. ‘We zijn de enigste in een grote volkswijk, dus er is niet veel concurrentie’, vertelt de ondernemer. ‘In Gennep zijn in totaal vier cafetaria’s, waaronder wij.’

Omvang

In het pand was voorheen Cafetaria & Eetcafé De Buren gehuisvest. Vooral de omvang van de zaak spreekt het paar aan. ‘Ons oog viel op deze zaak omdat het niet te groot is en we graag met z’n tweeën willen werken. Dan houden we het overzicht. We hebben in het verleden met vooral jong personeel gewerkt, maar dat beviel ons op een gegeven moment niet meer. Met z’n tweeën kunnen we heel veel aan.’

In de zaak, bij elkaar zo’n 70 vierkante meter, is plek voor ruim twintig zitplaatsen in het eetcafé en zestien op het terras. In de cafetaria staat twee tafeltjes. Het ondernemerspaar wil eerst samen een start maken, maar ze sluiten niet uit dat ze een allround medewerker zullen aantrekken.

Ervaring

Paul en Jolanda Sterkenburg hebben veel ervaring in de fastservicebranche. Paul begint op zijn vijftiende in de snackbars van zijn tante in Ede. Vanaf 1983 werkt hij in de zaak die zijn ouders in Wageningen openen. Tien jaar later opent hij met Jolanda cafetaria Goofy’s Corner en Café Marktzicht in Ederveen.

Wegens gezondheidsproblemen doen ze hun zaken in 2015 van de hand en vertrekken ze naar Aruba om daar een foodtruck te beginnen. Vanwege het succes en de grote werkdruk zijn ze sinds maart van dit jaar weer terug in Nederland. ‘We gingen erheen om het rustiger aan te doen, maar de foodtruck werd mateloos populair. Op Aruba kennen ze de Hollandse snackbar helemaal niet, dus op een gegeven moment wist iedereen ons te vinden’, vertelt Paul.

Het stel is sinds hun terugkomst op zoek gegaan naar een nieuwe onderneming in Nederland en Duitsland. Vrijdag 1 september openen ze aan de Fazantstraat 30 hun nieuwe zaak.

Reageer op dit artikel