nieuws

Remia voortaan 100% klimaatneutraal

Bedrijfsvoering 94

Remia heeft er hard aan gewerkt om 100% klimaatneutraal te kunnen produceren. Al jaren is het bedrijf bezig met een actief beleid ten aanzien van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid. Daarbij wordt steeds meer gebruik gemaakt van duurzame grondstoffen en is Remia actief om de milieu-impact van haar activiteiten te beperken, bijvoorbeeld door steeds meer duurzame materialen te gebruiken en watergebruik te verminderen.

Remia voortaan 100% klimaatneutraal

Het afgelopen jaar heeft Remia 600 duizend euro geïnvesteerd in energiebesparende projecten. Om meer gebruik te maken van duurzame energie zijn er ruim 1100 zonnepanelen geplaatst op het Remia-terrein in Den Dolder.

Daarnaast maakt Remia steeds meer gebruik van duurzame grondstoffen en is actief om de milieu-impact van haar activiteiten te beperken, bijvoorbeeld door steeds meer duurzame materialen te gebruiken en watergebruik te verminderen.

Ook vergroent het bedrijf haar gas voor 100 procent. Daarbij is bewust gekozen voor windenergie. Om de CO2-reductie te beperken, is er een warmtepomp aangeschaft om de restwarmte uit de fabriek in te zetten voor de verwarming van opslaglocaties.

Imago

Klimaatneutraal ondernemen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de branche, zegt Jaap Stijlaart, algemeen bedrijfsleider van Remia. ‘Energie is een teer goed. We weten allemaal dat grondstoffen eindig zijn, dus het is goed om daar op tijd iets aan te doen om zodoende aan onze eigen duurzaamheid te werken. Bovendien wordt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, net als verantwoord frituren, straks een belangrijk onderdeel van je imago.’

Klein bedrijf

Volgens Stijlaart kunnen ook cafetariahouders stappen maken richting klimaatneutraal ondernemen. ‘Iedereen kan dat, van een huishouden tot een multinational. Maak een balans van je inname aan energie en wat je verbruikt. Daar komt een CO2-footprint uit, die moet je neutraal maken. Een klein bedrijf kan met zonnepanelen al heel wat bereiken.’

De klimaatneutraliteit van Remia is getoetst door ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en gecertificeerd door Climate Neutral Group, dat is gespecialiseerd in duurzaam ondernemen.

Reageer op dit artikel