nieuws

Culinaire hulp van Herman den Blijker bij opening eerste Bram’s Gourmet winkel

Bedrijfsvoering 35

Naast friet heeft Bram’s zich gespecialiseerd in verschillende stoofgerechten. Het culinaire team werd hiervoor geadviseerd door de bekende TV-kok Herman den Blijker. In Tilburg kan men hier vanaf 20 juli van genieten in de eerste vaste vestiging van Bram’s Gourmet.

Culinaire hulp van Herman den Blijker bij opening eerste Bram’s Gourmet winkel

Bij de nieuwe vestiging kunnen bezoekers terecht voor de ‘stoofs’ bestaande uit vers gebakken frites met verschillende toppings. Denk hierbij aan langzaam gegaard rundvlees, malse pulled pork, Aziatische gemarineerde kippendij, kalfswang óf de vegetarische variant met verse champignons Parmezaanse kaas en truffelmayo.

Aardappelen

De frites worden vers gesneden van zorgvuldig geselecteerde aardappelen die afkomstig zijn van de akkers van boeren uit de Hoeksche Waard. De fritesbakkers snijden de aardappelen met de hand in de open patatkraam. ‘We laten de schil eraan, dit geeft de frites een karakteristieke smaak. Frites eet je nu eenmaal niet iedere dag, daarom moet ieder patatje uit de zak perfect zijn. We bieden onze klanten een heerlijk verwenmomentje’, vertelt de enthousiaste franchisenemer Niel Roekelea.

Over Bram’s Gourmet

Bram’s is onderdeel van de frietformule Bram Ladage. Bram Ladage is in 1967 begonnen met een kraam op de Rotterdamse markt. Na vier eerdere ‘containervestigingen’ opent Bram’s deze week de eerste vaste vestiging van Nederland in Tilburg.

Ambitie

Ladage is klaar voor de (inter)nationale uitrol van Bram’s Gourmet Frites. Honderd locaties over vijf jaar, dat is de ambitie van de formule die leunt op drie pijlers: frites van aardappelen met schil, stoofvlees volgens receptuur van Herman den Blijker en zeecontainers die zijn omgebouwd tot flexibele food units.

Midden-Oosten

Niet alleen nationaal is het bedrijf voorbereid op een stevige groei. ‘De handboeken zijn geschreven en de trainers staan klaar.’ Spanje, Denemarken en Duitsland zijn concreet. ‘Op dit moment zijn er gesprekken met grote partijen in food en franchising. Via het netwerk van onze partner René Savelberg, voormalig directeur McDonald’s Nederland, hebben we een overeenkomst met een masterfranchiser voor het Midden-Oosten. Hij gaat onderzoeken in welke landen Bram’s Gourmet Frites levensvatbaar is.’ Lees er hier meer over.

Reageer op dit artikel