nieuws

Febo verkoopt beroemde saus in street art-pot

Bedrijfsvoering 712

Febo heeft er het afgelopen jaar bijna 4 miljoen van verkocht; de grillburger. De bijbehorende saus is net zo populair en wordt nu, ter ere van het 40-jarig bestaan ervan, los in speciaal ontworpen potjes verkocht.

Febo verkoopt beroemde saus in street art-pot

Wie de Febo-grillburgersaus in huis wilt hebben, moet er wel snel bij zijn. De pot is ontworpen door street art-colletief Kamp Seedorf en is verkrijgbaar bij alle Febo-vestigingen. Een potje kost 4 euro en op is op. Febo organiseert op 9 juli een intieme Febbq-blockparty, met grillburgers en saus.

3,7 miljoen verkocht

‘De grillburger bestaat inmiddels veertig jaar. Toen mijn vader en opa de burger samen ontwikkelden was ‘ie van meet af aan populair’, vertelt Febo-directeur Dennis de Borst. ‘Vorig jaar werden er ruim 3,7 miljoen verkocht.’ De Febo-grillburger werd dit jaar uitgeroepen tot één van de lekkerste burger van de stad. Het recept van de iconische saus is nog steeds geheim. Borst: ‘Alleen mijn vader, onze kwaliteitsmanager en ik weten dit.’

Kamp Seedorf heeft het etiket ontworpen. De samenwerking is een logische; Kamp Seedorf gaf al eerder, uit eigen initiatief, de muren van Amsterdam kleur met een uitvergrote prent van hun held: de grillburger.

 

Nieuws over Febo

Reageer op dit artikel