nieuws

Thuisbezorgd.nl wil helft maaltijden bezorgen met elektrisch vervoer

Bedrijfsvoering 66

Thuisbezorgd.nl gaat extra investeren in elektrische vervoersmiddelen. Het streven is om binnen twee jaar minimaal de helft van alle maaltijden in Nederland ‘groen’ te bezorgen. Het gaat om tientallen miljoenen bezorgingen per jaar.

Thuisbezorgd.nl wil helft maaltijden bezorgen met elektrisch vervoer

Restaurants die zijn aangesloten bij Thuisbezorgd.nl kunnen benzine-brommers tegen gunstige voorwaarden vervangen door elektrische fietsen en/of elektrische scooters.

In Nederland zijn er ongeveer 7.000 bezorgrestaurants aangesloten bij Thuisbezorgd.nl. Uit intern onderzoek van het bedrijf blijkt dat restaurants gemiddeld circa 2,8 voertuigen voor bezorging inzetten. In Nederland alleen gaat dit dus al om zo’n 20.000 voertuigen, waarvan slechts een klein gedeelte momenteel elektrisch is.

In 2016 verving Thuisbezorgd.nl alle vervoersmiddelen van haar eigen bezorgdienst door elektrische fietsen, hetgeen vooral in de grote steden in het straatbeeld is te zien.

Het bedrijf streeft ernaar binnen twee jaar op zijn minst de helft van de ‘bezorgbewegingen’ in Nederland uit te laten voeren met milieuvriendelijke transportmiddelen. Dit heeft daarom tevens invloed op bestellingen die niet via het platform worden geplaatst, aangezien ook deze, voornamelijk telefonische, bestellingen op elektrische fietsen zullen worden bezorgd.

Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl

Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl

Directeur Jitse Groen: ‘We vinden het belangrijk onze schaal in te zetten om ons steentje bij te dragen aan de vergroening van Nederland. Wij geloven bovendien dat een neveneffect zal zijn dat de binnensteden stiller en veiliger zullen worden.’

Thuisbezorgd.nl verwerkte in Nederland gedurende de eerste zes maanden van 2016 gemiddeld meer dan 1,6 miljoen bestellingen per maand.

Thuisbezorgd.nl verder in elektrische fietsbezorging

Reageer op dit artikel