nieuws

Oud-winnaar Cafetaria Top 100 schrijft geschiedenis

Bedrijfsvoering 384

Alida’s Smulpaleis heeft een bijzondere prestatie neergezet. Nee, het gaat niet over de Cafetaria Top 100, maar om een andere wedstrijd waar de zaak van Alida van Dellen en Jan Willems hoge ogen gooit.

Oud-winnaar Cafetaria Top 100 schrijft geschiedenis
Jan Willems en Alida van Dellen blijven prijzen binnenslepen. Foto: Jan Willem van Vliet

Want Alida’s Smulpaleis in Roden, in 2015 winnaar van de Cafetaria Top 100, is als enige en eerste cafetaria ooit doorgedrongen tot de finale van de Terras Top 100. Nadat de zaak begin juni de eerste ronde was doorgekomen – waar bijna vierhonderd bedrijven aan meededen – heeft Alida’s nu ook een plekje veroverd bij de beste honderd. Welke plek dat precies is, wordt op 3 juli duidelijk.

‘Heel bijzonder’, zegt Jan Willems in een eerste reactie. ‘We doen dit jaar voor de derde keer mee en voor het eerst zijn we zo ver gekomen.’

Terras tussen het blik

Alida’s Smulpaleis is eind vorig jaar ingrijpend verbouwd, waarbij ook het terras werd aangepakt. ‘We hebben behoorlijk geïnvesteerd in uitstraling’, vertelt Willems. ‘Nieuwe leibomen, beplanting, vier grote parasols. Je zit op een parkeerplaats tussen het blik, dan moet je mensen toch het gevoel geven dat ze op een leuk terras zitten. Met deze opzet is dat aardig gelukt.’

Alida's Smulpaleis

 

Publieksprijs

Het team van Alida’s gaat ook vol voor de publieksprijs. ‘We hebben een video gemaakt waarin we laten zien wat Alida’s Smulpaleis is. Deze zetten we ook in voor de publieksprijs. Vorige week hebben we een berichtje op Facebook geplaatst waarin we mensen opriepen om te stemmen. Iedereen die stemde en het bericht deelde op hun tijdlijn, maakte kans op een fry tea. Het bericht is meer dan vierhonderd keer gedeeld en zevenhonderd mensen hebben op de link geklikt. Doordat het bericht zoveel gedeeld is, heeft het uiteindelijk meer dan 42 duizend mensen bereikt.

Tussenstand

De tactiek van Alida’s heeft z’n vruchten afgeworpen, want in de eerste tussenstand die vandaag bekend is geworden, staat de cafetaria op de derde plek. Alle 125 bedrijven uit de tweede ronde dingen mee naar de Terras Top 100-publieksprijs. Stemmen kan nog tot en met aanstaande zondag.

Reageer op dit artikel