nieuws

McDonald’s start proef met McDelivery

Bedrijfsvoering 63

McDonald’s gaat iets nieuws proberen: McDelivery. De fastfoodketen brengt zijn Big Macs binnenkort aan de deur en slaat daarvoor de handen ineen met thuisbezorgketen UberEATS.

McDonald’s start proef met McDelivery

In eerste instantie gaat het om een proef in drie restaurants in Amsterdam en Amstelveen waar vanaf dinsdag aanstaande besteld kan worden. Begin juli wordt McDelivery door nog vijf Amsterdamse restaurants aangeboden.

Nieuwe klanten

Klanten kunnen hun bestelling plaatsen in de app van UberEATS, die de bestelling binnen een halfuur moet bezorgen. Klanten kunnen na de bezorging ook per product een beoordeling geven. ‘Daar willen we veel van leren zodat alles naar wens is. Onze gasten moeten tevreden zijn’, verklaart directeur Manu Steijaert van McDonald’s Nederland. Hij denkt dat er door bezorging nieuwe klanten bijkomen, al zullen ook sommige bestaande klanten ervoor kiezen om te laten bezorgen in plaats van een bezoek aan een McDonald’s vestiging.

Logistiek

De keuze voor UberEATS als partner voor McDelivery is ingegeven door ervaringen in het buitenland, legt Steijaert uit. ‘In andere landen werkt McDonald’s al met een bezorgdienst en daar hebben we geleerd dat we niet alles zelf moeten proberen te doen. Door de kennis die UberEATS van de logistieke kant heeft, kunnen wij onze kwaliteit garanderen.’

In september wordt de proef in Amsterdam geëvalueerd. Dan besluit de fastfoodketen over eventuele uitbreiding. ‘Ik denk dat we in het verleden al hebben laten zien dat we een ‘fast learner’ zijn en ook snel een nieuwe dienst kunnen uitrollen’, aldus Steijaert.

Reageer op dit artikel