nieuws

Bram Ladage opent vestiging tussen de aardappelen

Bedrijfsvoering 228

Je kunt gasten vertellen waar de aardappelen voor de friet vandaan komen, of je kunt een zaak openen midden tussen de aardappelen. Bram Ladage vond dat laatste wel een goed idee.

Bram Ladage opent vestiging tussen de aardappelen
Bram's bakt friet tussen de aardappelvelden; verser kan bijna niet.

De Rotterdamse frietgoeroe Bram Ladage heeft een vestiging van Bram’s geopend tussen de aardappelvelden van Novifarm in Numansdorp, Zuid-Holland. Novifarm, uitgeroepen tot beste agrarische ondernemers van 2017, nam het initiatief voor deze bijzondere locatie.

Bram’s ziet de nieuwe vestiging als bekroning op een ‘zeer prettige samenwerking’ met hun vaste aardappelboer. De aardappels komen rechtstreeks uit de grond van de Hoeksche Waard en worden direct verwerkt tot handgesneden verse frites; een extreem korte keten zonder tussenkomst van andere partijen.

‘Bewoners van Numansdorp hebben met Bram’s een mooie plek om even tot rust te komen’, vertelt een enthousiaste Bram Ladage. ‘Daarbij kan het voorbijrazende verkeer van de A29 hier gemakkelijk aanschuiven om even te ontsnappen uit de drukte.’

Flexibiliteit is essentieel onderdeel

De komende jaren moeten er veel meer zeecontainers van Bram’s Gourmet Frites in Nederland verschijnen. De flexibiliteit die deze units bieden, is een essentieel onderdeel van de formule, zo vertelde Rocco Ladage al eerder aan Snackkoerier. ‘We willen zijn waar de mensen zijn, bij tankstations, langs de snelweg of op woonboulevards.’

Zeecontainer aantrekkelijk voor consument

Bram’s speelt daarmee in op de veranderende consument. ‘Eetmomenten veranderen, het gaat niet langer meer over ontbijt, lunch en diner. dat betekent dat je op andere plekken aanwezig moet zijn.’ De zeecontainers zijn daarnaast aantrekkelijk voor de consument. ‘Het geeft de sfeer van een foodtruck, die hebben een gunfactor, en het kan mensen bij elkaar brengen als het ware een foodfestival. Ik kan me voorstellen dat naast een Bram’s-container een koffieverkoper staat, waardoor je aantrekkingskracht creëert’, aldus Rocco Ladage eerder in Snackkoerier.’

Bram Ladage

Bram’s is onderdeel van Bram Ladage, dat in 1967 begon met een patatkraam op de Rotterdamse markt en inmiddels is uitgegroeid tot een formule met meer dan dertig winkels in heel Nederland. Voor het onderdeel Bram’s heeft Bram Ladage zeecontainers laten ombouwen tot verkoopunits, die a la minute op locatie kunnen staan.

 

Nieuws over Bram Ladage

Reageer op dit artikel