nieuws

Boek van oprichter Verhage gelanceerd

Bedrijfsvoering 45

Uitgeverij De Oude Stad bv heeft een nieuw boek gelanceerd, geschreven door een bekend gezicht uit de fastservicebranche. Het boek gaat onder meer over de beginjaren van de snackbar

Boek van oprichter Verhage gelanceerd
Verhage Zierikzee. Foto: Peter Roek.

Joop Verhage, oprichter van fastserviceketen Verhage heeft het boek ‘Weg Weeze!’ geschreven. Het boek verschijnt mede ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de snackketen, die in 1967 het licht zag toen Joop en zijn broer Pim in de Rotterdamse Sikkelstraat hun snackbar begonnen.

Reislust en schrijfzin

In 2012 nam Joop afscheid als directeur en stortte zich daarna op zijn hobby’s; reizen, schilderen, maar ook schrijven. In dit boek vlecht hij zijn zakelijke avonturen ineen met zijn reislust en zijn schrijfzin.

Beginjaren van de snackbar

Na zijn vertrek bij Verhage begon Joop aan een lange reis op zijn Kymco-motorscooter. Die reis werd ‘a trip down memorylane’. Hij bezocht plaatsen die hij op jonge leeftijd ook al eens had bezocht en mijmert gedurende deze reis over zijn jeugd in Rotterdam, de beginjaren van de snackbar, maar ook over meer recente gebeurtenissen, onder meer op zijn befaamde boksclub The Dutch Windmill.

Boek Joop Verhage

Het 144-pagina tellende boek van Joop Verhage kost € 14,95.

Reageer op dit artikel