nieuws

Wim Markwat stopt met Wok to go

Bedrijfsvoering 55

Wok to go gaat verder zonder horeca-ondernemer Wim Markwat. De twee zouden in goed overleg uit elkaar zijn gegaan.

Wim Markwat stopt met Wok to go
Hung Yip gaat zonder Wim Markwat verder met Wok to go. Foto: Herbert Wiggerman.

Zowel Hung Yip als Wim Markwat vinden het jammer maar verwijten elkaar niets. ‘Helaas is al snel gebleken dat mijn opvattingen en die van Hung Yip over hoe we met Wok to Go de toekomst in zouden gaan, te veel uiteen lopen’, aldus Markwat.

Begin dit jaar maakten beide ondernemers met veel enthousiasme bekend Wok to go klaar te willen stomen voor kwalitatieve groei in de toekomst. Door een verschil aan inzichten over de aanpak en invulling, is inmiddels besloten niet samen verder te gaan.

Breekpunt

Het breekpunt was de oprichting van de nieuwe bv voor Wok to go met Wim Markwat als aandeelhouder, zo is in een persverklaring te lezen. Er waren teveel obstakels om tot een werkbare overeenkomst voor beide partijen te komen. Daarop is besloten de samenwerking te staken. Yip gaat nu alleen verder met zijn Aziatische fastserviceformule Wok to go.

Nieuw formule

Markwat is nog steeds enthousiast over de commerciële mogelijkheden van Aziatische fastservice en natural food in de toekomst. Daarom is hij volop bezig met het opzetten van een nieuwe formule die hij binnen enkele weken hoopt te lanceren. Hij heeft inmiddels de steun van twaalf ondernemers die zich als franchisenemer willen aansluiten. Verder participeren groothandel VHC Jongens en verschillende fabrikanten. Markwat: ‘Het is heel bijzonder dat mensen zoveel vertrouwen in ons hebben terwijl wij nog niets tastbaars hebben om te laten zien.’

Lifestyle

Natuurlijke producten, eerlijkheid, bevlogenheid en betrokkenheid zijn de uitgangspunten van het nieuwe franchiseconcept. ‘Het is de ultieme wens om deze franchiseketen tot een lifestyle uit te bouwen’, zegt Markwat. De franchiseformule zal volgens de nieuwste wetgeving worden ingericht. Franchisenemers krijgen actieve begeleiding om te ondernemen. Binnenkort maakt Wim Markwat meer bekend over de naam en invulling van deze nieuwe fastserviceformule.

Reageer op dit artikel