nieuws

McDonald’s kan bezorgproef ‘niet bevestigen’

Bedrijfsvoering 26

Het Ad meldt dinsdag 9 mei 2017 dat McDonald’s nog deze zomer start met een proef met het thuisbezorgen van haar hamburgers en frietjes. McDonald’s woordvoerder Eunice Koekkoek kan dit echter niet bevestigen tegenover Snackkoerier.

McDonald’s kan bezorgproef ‘niet bevestigen’

‘Bezorgen heeft zeker onze aandacht en er zijn pilots in Amerika, Duitsland en Spanje maar voor de Nederlandse markt kan ik nu geen feiten naar buiten brengen,’ zegt ze. ‘Het bericht dat het AD meldt, komt niet bij ons vandaan. Wat hun bronnen zijn, weet ik niet.’

Koekkoek tegen Snackkoerier: ‘Ik ben heel blij dat Nederlanders enthousiast zijn over het thuis of op het werk laten bezorgen van McDonald’s producten, maar ik kan er geen mededelingen over doen.’

Volgens het AD gaat het thuisbezorgen al volgende maand van start. Maar ook tegenover de krant bevestigt McDonalds het bezorgen niet. ‘Thuisbezorgen is al beschikbaar in vele landen waar wij gevestigd zijn. We kijken ernaar uit onze gasten in Nederland dit gemak en deze extra beleving te bieden’’, laat een woordvoerster weten. ‘Zodra we hier in Nederland meer over kunnen vertellen, zullen we dat delen.’

Burger King aan huis

Eind vorig jaar startte Burger King een proef met Thuisbezorgd.nl. De vestigingen van Burger King in Den Haag en Emmen gingen hun maaltijden bezorgen via Thuisbezorgd.nl.

Leandro Gasparin, General Manager North Division EMEA Burger King: ‘Ons bezorgprogramma was zeer succesvol in andere markten en we willen deze dienst heel graag uitbreiden voor onze klanten in Nederland.’

Ook aan het milieu wordt gedacht. De vestigingen Den Haag en Emmen bezorgen met elektrische scooters, net zoals de restaurants waarvoor het platform zelf bezorgt. Het streven is om het aantal vestigingen dat bezorgt snel te verhogen.

Ook de pizza’s van Domino’s zijn te bestellen via Thuisbezorgd. KFC-producten niet.

Reageer op dit artikel