nieuws

McDonald’s introduceert tijdelijk de Chicken Big Mac

Bedrijfsvoering 200

Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis krijgt de iconische Big Mac een tijdelijke, nieuwe variant. De Chicken Big Mac is naast de iconische Big Mac vanaf 18 april voor iedereen te proeven. 

McDonald’s introduceert tijdelijk de Chicken Big Mac

De eerste Big Mac, die in 1967 werd geserveerd door franchisenemer én bedenker Jim Delligatti in Amerika, is zijn originele karakter altijd trouw gebleven. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders de Big Mac tijdens de kinderjaren met de ouders at. En 1 op de 3 volwassenen eet een Big Mac bij voorkeur samen met het nageslacht.

1700 Big Mac’s per uur verkocht

Vandaag de dag worden er bijna 1.700 Big Mac’s per uur verkocht in Nederland. De Big Mac heeft sinds zijn introductie mythische proporties aangenomen. Dit wordt onder andere gekenmerkt door de Big Mac-index, waarmee de koopkracht of valutahardheid van een land wordt afgemeten. Er is ook een Big Mac modelijn met daarin thermisch ondergoed, beddengoed, behang, regenjassen en regenlaarzen. Het is daarom bijzonder dat de nieuwe, tijdelijke variant Chicken Big Mac samen met de Big Mac wordt geserveerd.

Leestip: McDonald’s nummer 1 Top 100 Grootste Bedrijven

McDonald’s Nederland ontvangt wekelijks bijna 3 miljoen gasten in 246 restaurants met ruim 18.000 medewerkers. Het bedrijf staat op de eerste plek staat in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken. ‘Het was niet helemaal een verrassing, maar toch zijn we ieder jaar heel blij met de eerste plek’, zegt Erwin Dito, directeur marketing en communicatie. ‘De lijst is gebaseerd op omzet, en iedere euro omzet die we halen staat voor een gast, en daar zijn we iedere dag heel hard mee bezig.’ McDonald’s staat met een omzet van 673,8 miljoen euro op plek 1 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

 

Reageer op dit artikel