nieuws

Bram Ladage trakteert patat op vijftigste verjaardag

Bedrijfsvoering 132

Bram Ladage, de Rotterdamse frietkoning, viert 10 april zijn 50-jarig jubileum. En wie jarig is trakteert. Wie op z’n eigen verjaardag langskomt bij een vestiging van Ladage krijgt een zak patat naar keuze cadeau.

Bram Ladage trakteert patat op vijftigste verjaardag

Bram Ladage is in 1967 begonnen met een patatkraam op de Rotterdamse markt en inmiddels uitgegroeid tot een sterke formule met meer dan 30 winkels in heel Nederland.

Gratis patat voor jarigen

Wat ooit begon als stoute jongensdroom, heeft vijftig jaar later geresulteerd in een patatimperium. Op 10 april viert de frietkoning zijn vijftigjarig jubileum en doet dit op dezelfde manier zoals het publiek hem in 1967 leerde kennen: met het uitdelen van patat. Hoe het werkt? Op je eigen verjaardag trakteert Bram Ladage op vertoon van ID een heerlijke zak patat naar keuze.

Bram Ladage; Rotterdamse patatcultuur

Frietkoning Bram Ladage is trots op het jubileum. ‘Op 10 april 1967 ben ik officieel gestart met een eigen kraam op de Rotterdamse markt. Ik weet nog goed dat in die Bram-Ladage-zak-patatperiode de eerste fabrieksfrites in opkomst was, maar wij deden toen al ons eigen ding: goed gevulde zakken verse patat en aandacht voor je publiek. Dat was en is eigenlijk nog steeds het belangrijkste.’

Succes van de puntzak

Het grote succes van de blauwgeruite puntzakken patat? Dat is volgens de kenners toe te schrijven aan de kwaliteit van het basisproduct de aardappel. Iedere dag worden deze rechtstreeks vanaf boeren uit de buurt vers naar de vestigingen gebracht. Deze dagverse aardappels worden vervolgens bij Bram Ladage gebakken in 100% plantaardige sojaolie.

Reageer op dit artikel