nieuws

Roger Gielen, Snackpoint Susteren: drie keer goud

Bedrijfsvoering 285

Drie zelfgemaakte specialiteiten van Roger Gielen van Snackpoint Zöstere in Susteren krijgen het predicaat: ‘met goud bekroond.’ Het gaat om zijn Duitse gehaktbal, het halve haantje en de huisgemaakte sjaslik.

Roger Gielen, Snackpoint Susteren: drie keer goud

Roger Gielen zond drie specialiteiten in voor de keuring en kreeg voor alle drie de hoogst mogelijke score. Snackpoint Zöstere maakt diverse producten zelf of laat deze op basis van eigen receptuur elders bereiden.

Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum keuren en bekronen ambachtelijke producten. Bakkers en slagers doen dit al meer dan een eeuw en nu is de keuring ook ingevoerd voor cafetaria’s.

Drie gerechten van Roger Gielen zijn met goud bekroond.

Duitse gehaktbal

Duitse gehaktbal van Roger Gielen van Snackpoint SusterenPassage uit het juryverslag: ‘Bij de keuring was de jury vol lof over dit product. Het gehakt is gemaakt van 100% varkensvlees dat goed op smaak is gebracht en gemengd met een gesnipperd uitje. Geen overheersende kruiden, waardoor je het heerlijke gehakt blijft proeven. Een bal met een eigen identiteit, mooi van structuur en lekker ouderwets gebraden. Een bal die het omrijden waard is.’

Half haantje

Half haantje van Roger Gielen van Snackpoint SusterenPassage uit het juryverslag: ‘De grill staat buiten strategisch opgesteld. Bij aankomst ontkom je dan ook niet aan de heerlijke geuren van dit haantje. Vooraf worden de haantjes gevuld met gesneden ui dat gemengd is met speciale kruiden en specerijen. Een zorgvuldige bereiding zorgt dat de malsheid wordt behouden. Dit haantje is om je vingers erbij af te likken. In een woord: Verrukkelijk!’

 

Huisgemaakte sjaslik

Sjaslik van Roger Gielen van Snackpoint SusterenPassage uit het juryverslag: ‘De professionele bereiding van deze huisgemaakte sjaslik zorgt ervoor dat de mooie stukken varkenshaas nog een beetje rosé zijn en dus lekker mals blijft. Door het frituren komen de smaken van de verse paprika, ui en de plakken spek helemaal tot hun recht. Met de kruiding achteraf is het samen met de zorgvuldig uitgekozen zigeunersaus van Elite alleen maar genieten.’

Voor deze drie producten kreeg Snackpoint Zöstere oorkondes, zodat deze bekroning duidelijk kenbaar kan worden gemaakt richting klanten.

De oorkondes dienen verder als een bewijs van vakmanschap als frituurprofessional. Via de QR-code op de oorkondes kom je uit op de website waarop de procedures en voorwaarden van de productkeuringen worden weergegeven. Later dit jaar komt de vakvereniging met de website Metgoudbekroond.nl. Hierop kunnen consumenten alle bekroonde producten in Nederland terugvinden met informatie over de makers ervan.

Elk professioneel frituurbedrijf kan door het Nederlands Frituurcentrum maximaal 3 producten jaarlijks laten keuren. Naast de ambachtelijke bereiding, letten de keurmeesters op aspecten als geur, smaak, samenstelling, uiterlijk voor en na de eindbereiding en de productbeleving.

>> Ook drie keer goud voor Restaria Zuid in Groningen

Reageer op dit artikel