nieuws

Papa John’s Nederland: elf nieuwe vestigingen

Bedrijfsvoering 238

Pizzagigant Papa John’s Pizza wil fors groeien in Nederland. De keten heeft getekend voor elf locaties in Nederland. Eind van dit jaar moet dit uitgegroeid zijn tot 15 verkooppunten. Papa John’s is op een na na de grootste pizzaketen van de wereld.

Papa John’s Nederland: elf nieuwe vestigingen

Papa John’s Pizza heeft al een aantal locaties geopend in Nederland, in Amsterdam en Diemen. De eerste vestiging in Nederland opende 18 juli 2016 zijn deuren aan de Rijnstraat in Amsterdam.

Op 5 december 2016 ging de tweede locatie in Nederland open, in Amsterdam Noord. De pizzagigant is daarmee nog lang niet klaar. Na de opening op Mosveld 83 in Amsterdam-Noord volgde een derde opening op 12 december in Diemen, op Diemerplein 178.

Begin 2017 werd een vierde vestiging geopend gevolgd door nog tien vestigingen rondom Amsterdam en Utrecht.

De Amerikaanse keten wil in totaal honderd vestigingen in Nederland openen. Termijn: binnen 7 jaar! ‘Onze focus ligt in eerste instantie op steden als Amsterdam, Haarlem en Almere, maar uiteindelijk willen we door het hele land aanwezig zijn, zegt masterfranchisenemer Jitesh Patel. Er is volgens Patel meer ruimte op de Nederlandse markt dan alleen voor New York Pizza en Domino’s. De laatstgenoemde keten heeft al ruim tweehonderd filialen, terwijl New York Pizza dat aantal eind volgend jaar hoopt te bereiken. ‘Onze concurrenten zijn actief in kleine marktgebieden. Wij zien veel marktgebieden die nog niet worden bediend’, aldus Patel.

Uitbreiding in Europa

Papa John’s telde in december 474 restaurants in Europa, waaronder restaurants in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Nederland, Cyprus, Ierland en Turkije. Het bedrijf wil ook voet aan de grond zetten in België, Duitsland, Polen en Tsjechië, maar voor die landen zoekt het nog franchisenemers.

Over de hele wereld heeft Papa John’s Pizza 4900 restaurants in 40 landen, waaronder 1500 internationale vestigingen.

Lees hier meer over Papa John’s Nederland >> Papa John’s Pizza opent tweede, derde en vierde vestiging in Nederland

Reageer op dit artikel