nieuws

McDonald’s haalt beroemd street art collectief naar Nederland

Bedrijfsvoering 5

McDonald’s lanceert een ‘straat art gallery’ met werk van het wereldberoemde New Yorkse Bushwick Collective als onderdeel van een campagne voor een nieuwe burger: de New York Bagel Supreme. Een deel van de werken worden ter plekke gemaakt.

McDonald’s haalt beroemd street art collectief naar Nederland

De gallery bestaat in totaal uit tien werken, die op enorme doeken langs snelwegen en in binnensteden te zien zullen zijn. Vijf daarvan zijn in New York geproduceerd, de andere vijf worden deze week door de Amerikaanse kunstenaars live gemaakt.

Het grootste doek hangt in het centrum van Rotterdam en heeft een oppervlak van maar liefst 178m² en wordt ter plekke gemaakt. Net als doeken in Susteren (Holtum – Noordweg), Utrecht (knooppunt Everdingen A2), Arnhem (knooppunt Velperbroek A12) en Den Bosch (Steenweg 20).

De artiesten zijn maar liefst vier dagen lang, tien uur per dag bezig met hun kunstwerken. Vanwege de zware regenval deze week hebben ze een extra dag gekregen en zijn nog tot in het weekend bezig.

New York street art in Nederland

De kunstwerken die zijn gespoten in New York, zijn te zien bij Schiphol (Knooppunt De Hoek 2 A4/A5), in Groningen (Knooppunt Europaplein A7/N46), Den Haag (Knooppunt Ypenburg III A4/A13), Amsterdam (Knooppunt Amstel I A2/A10) en Zwolle (Knooppunt Hattemerbroek A28/A50).

McDonald’s haalt met deze grootschalige campagne de ‘vibe van New York’ naar Nederland. De artiesten Sipros, Poem, Giz & Ghost, Strider en Such van het Bushwick Collective hebben de opdracht ieder hun eigen unieke kunstwerk te maken binnen het thema van de New York Bagel Supreme.

Bushwick Collective & McDonalds

Het Bushwick Collective is een uniek collectief van straatartiesten. Oprichter Joe Ficalora maakte ongeveer 5 jaar geleden met een aantal vrienden een eerste muurschildering in Bushwick. Vandaag de dag zijn er zo’n 7.000 artiesten aangesloten die de hele wijk hebben gekleurd met hun muurschilderingen.

Het gevolg is dat Bushwick een openluchtmuseum is en mensen vanuit de hele wereld komen om de kunst te bekijken. Ficalora was direct enthousiast toen hij door McDonald’s werd gevraagd om samen met een aantal artiesten van het Bushwick Collective een exclusieve street art gallery te maken voor Nederland.

‘De kunstwerken van ons collectief hebben eerder heel Bushwick gekleurd. Ik vind het echt geweldig om te zien dat nu ook in Nederland verschillende artiesten van het collectief op hun eigen unieke wijzen meters hoog live hun Bushwick handtekening creëren voor deze street art gallery.’

McDonald’s staat met een omzet van 673,8 miljoen euro op plek 1 in de Misset Horeca Top 100 Grootse Bedrijven en Merken.

Leestip: bekijk hier de volledige Top 100 Grootste Bedrijven en Merken 2016

Reageer op dit artikel