nieuws

Initiatieven McDonald’s zorgen voor groei: omzet 732 miljoen

Bedrijfsvoering 117

Fastfoodketen McDonald’s presenteerde deze week de jaarcijfers over 2016. Daaruit bleek dat de omzet naar 732 miljoen ging. Dat is een stijging van 8,6% in vergelijking met het jaar 2015.

Initiatieven McDonald’s zorgen voor groei: omzet 732 miljoen

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest in de keten met de grote gele M. Niet alleen kun je nu je hamburger bij de balie, auto of de bestelzuil bestellen, tegenwoordig kun je relaxen in het McCafé of je bestelling aan tafel laten bezorgen. De innovaties bij McDonald’s lijken aan te slaan.

Directeur Manu Steijart

Directeur Manu Steijart zegt zeer tevreden te zijn. ‘Dit is uiteindelijke een stijging van vier miljoen terugkerende gasten.’ Er is ook geïnvesteerd in nieuwe keukens, openingstijden zijn verruimd en er is geïnvesteerd in techniek. Ook table service lijkt aan te slaan. ‘Gaan we in 2017 ook in al onze drive restaurants uitrollen.’

Table Service

McDonald’s biedt sinds de pilot in juni 2015 al in meer dan 50 van haar restaurants in Nederland Table Service aan: de mogelijkheid voor gasten om na het plaatsen van een bestelling aan de bestelzuil, de bestelling aan tafel door een servicemedewerker te laten serveren.

Dit jaar wordt samen met de franchisenemers nog een 32 miljoen euro geïnvesteerd in de vernieuwing van McDonald’s.

Bekijk hier de video met de plannen van McDonald’s

Reageer op dit artikel