nieuws

Tim Colijn in één klap eigenaar van twee Kwalitaria’s

Bedrijfsvoering 380

Tim Colijn, de jongste telg van de horecafamilie Colijn, heeft er een cafetaria bij in Culemborg en is tevens lid geworden van Kwalitaria. Zijn cafetaria De Vluchtheuvel is nu Kwalitaria De Vluchtheuvel en Colijn heeft daarnaast Kwalitaria Parijsch overgenomen.

Tim Colijn in één klap eigenaar van twee Kwalitaria’s

Colijn moet aan de bak om van Parijsch een succes te maken. ‘Die cafetaria zat in een neerwaartse spiraal, maar ik heb wel vertrouwen in die zaak en in de wijk eromheen’, vertelt Colijn. ‘Het is een andere wijk dan waar we met De Vluchtheuvel zitten, dat is echt een multiculturele middenstandswijk. Parijsch zit in een wijk met vooral tweeverdieners en er komen nog eens 1200 woningen bij in de aankomende jaren. Dat is gewoon een gigantische wijk.’

Geduld

De omzet van Parijsch bedraagt een vierde van die van De Vluchtheuvel. ‘Maar ik denk dat dat zeker een stuk omhoog kan, zeker als we het op mijn manier doen en met mijn assortiment. Daar hoort ook het Kwalitaria-concept met de burgers en het brood bij, dat had Parijsch nog niet. Soms kun je beter een nieuwe zaak starten dan een oude overnemen, want dan krijg je een eerlijke kans. Nu kost het een beetje meer geduld en marketing, maar voor dat laatste zit ik goed bij Kwalitaria.’

Het ondernemen in de cafetariabranche zit bij de familie Colijn in het bloed. Broer Maarten Colijn heeft een Kwalitaria in Rhenen en zus Sanne Colijn runt twee ijssalons (in Rhenen en Doorn). Alled rie zijn ze opgegroeid in de cafetaria en ijssalon van hun vader.

250 vestigingen

Tim Colijn is lang niet de enige ondernemer die zich in januari bij Kwalitaria heeft aangesloten. De franchiseformule wil over drie jaar 250 vestigingen in Nederland hebben en is het nieuwe jaar dan ook flitsend begonnen. In Alkmaar opende onderneemster Suhong Li de deuren van Kwalitaria De Mare en in Wassenaar ging Mario Sen van start met Kwalitaria Délifrance Wassenaar. In Kerkdriel werd Cafetaria ’t Spotje aan de Julianastraat van ondernemer William van den Oord omgedoopt tot Kwalitaria ’t Spotje. Met zijn cafetaria in Hedel sloot hij zich vorig jaar al aan bij de formule.

Reageer op dit artikel