nieuws

Taco Mundo doneert 5000 euro aan WereldOuders

Bedrijfsvoering 1

Restaurantketen Taco Mundo heeft een bedrag van 5000 euro gedoneerd aan Stichting WereldOuders. Met de donatie wordt bijgedragen aan de productie van mais voor de 825 kinderen die in verschillende familiehuizen in Mexico wonen.

Taco Mundo doneert 5000 euro aan WereldOuders
Fastfoodketen Taco Mundo doneert 5000 euro aan WereldOuders

Een betere wereld: wat draagt fastfoodketen Taco Mundo bij?

De Mexicaans georiënteerde fastfoodketen Taco Mundo, die sinds 2000 bestaat en 19 vestigingen heeft in Nederland, is sinds 2012 partner van Stichting WereldOuders. Elk jaar sponsort Taco Mundo een specifiek project van de stichting. Eerder kreeg WereldOuders al geld voor een tortillamachine en een jaar lang schoolmaaltijden voor de kinderen die wonen in een van de familiehuizen van WereldOuders in Mexico.

Stichting Wereldouders & Taco Mundo in Mexico

Dit jaar gaat de donatie van 5000 euro naar de maisproductie bij het familiehuis Casa San Salvador in Miacatlan, waar 415 kinderen hun thuis vinden. De mais oogst wordt voornamelijk gebruikt om tortilla’s te maken. Per dag worden zo’n 1500 tortilla’s gebakken in het familiehuis.

Stichting WereldOuders biedt structurele steun aan 3400 thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika, waaronder Mexico. De kinderen, die veelal uit een nare situatie komen, worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging, ook scholing en een vakopleiding krijgen.

Ook zo’n 2100 kinderen uit omliggende gemeenschappen gaan bij WereldOuders naar school. Naast de familiehuizen steunt WereldOuders medische, agrarische en educatieve projecten voor de lokale gemeenschap.

Reageer op dit artikel