nieuws

‘Over 5 jaar 100 vestigingen Bram’s Gourmet Frites’

Bedrijfsvoering 99

Ladage is klaar voor de (inter)nationale uitrol van Bram’s Gourmet Frites. Honderd locaties over vijf jaar, dat is de ambitie van de formule die leunt op drie pijlers: frites van aardappelen met schil, stoofvlees volgens receptuur van Herman den Blijker en zeecontainers die zijn omgebouwd tot flexibele food units.

‘Over 5 jaar 100 vestigingen Bram’s Gourmet Frites’
Rocco Ladage bij wat nu nog de enige vestiging van Bram's Gourmet Frites is. (C)Roel Dijkstra-Vlaardingen

Vijftig jaar nadat Bram Ladage start met het verkopen van verse patat op de Rotterdamse markt, staat Ladage Beheer voor een nieuwe markering in haar geschiedenis. In het jubileumjaar moet de uitrol van de hardfranchiseformule Bram’s Gourmet Frites gestalte krijgen.

Tweede vestiging

In maart, ruim een jaar nadat op de Kop van Zuid in Rotterdam de formule het levenslicht zag, opent in Spijkenisse de tweede Nederlandse vestiging van het concept, dat draait om frites als volwaardige maaltijd. Tussendoor – september 2016 – is in het Duitse Essen ook een locatie geopend. ‘Over vijf jaar moeten er honderd vestigingen zijn’, vertelt directielid Rocco Ladage.

Midden-Oosten

Niet alleen nationaal is het bedrijf voorbereid op een stevige groei. ‘De handboeken zijn geschreven en de trainers staan klaar.’ Spanje, Denemarken en Duitsland zijn concreet. ‘Op dit moment zijn er gesprekken met grote partijen in food en franchising. Via het netwerk van onze partner René Savelberg, voormalig directeur McDonald’s Nederland, hebben we een overeenkomst met een masterfranchiser voor het Midden-Oosten. Hij gaat onderzoeken in welke landen Bram’s Gourmet Frites levensvatbaar is.’

Lees meer over de ambities van Bram’s Gourmet Frites in de eerstvolgende editie van Snackkoerier.

Reageer op dit artikel