nieuws

KFC kiest voor Havi als logistiek dienstverlener

Bedrijfsvoering 68

Kentucky Fried Chicken heeft een contract voor vijf jaar gesloten met logistiek dienstverlener Havi. Sinds 1 februari verzorgt het bedrijf voor KFC het volledige voorraadbeheer, de opslag en distributie.

KFC kiest voor Havi als logistiek dienstverlener

KFC heeft afscheid genomen van logistiek partner Leen Menken. ‘De switch van Leen Menken naar Havi is voornamelijk gedreven door onze toekomstplannen’, vertelt Herco Klaver, distribution manager KFC Nederland.

Ervaring

De keten groeit snel in Nederland, IJsland en Zweden en wil daarnaast ook in België, Noorwegen en Finland vestigingen openen. Klaver: ‘Prijs/kwaliteit- verhouding, ervaring in de QSR-sector (quick service restaurants, red.) en een internationaal, fijnmazig, distributienetwerk zijn de belangrijkste pilaren geweest in het tenderproces en heeft ons uiteindelijk doen besluiten om met Havi Logistics in zee te gaan. Wij willen dat Havi gedegen in onze hele keten meekijkt en ons stap voor stap begeleidt. Van de inkoop bij onze leveranciers, de levering per vestiging tot en met het moment dat onze gasten voldaan de deur weer uit lopen.’

KFC en Havi sluiten de overeenkomt voor vijf jaar, tot begin 2022. ‘Voor de Franchisenemers verandert er in eerste instantie nog niet heel veel’, laat Klaver weten. ‘Het neerzetten van een gedegen fundering voor de operatie is ons eerste en, op dit moment, voornaamste doel.’

Verse kip

Per jaar wordt er door KFC zo’n 15 miljoen kilo voedsel van de leveranciers naar de restaurants vervoerd. Klaver: ‘Dit jaar zal dat al oplopen naar ruim 17,5 miljoen kilo. Voor een groot deel verse kip en bloem. Dat is meteen al een cruciaal punt, want wij werken uitsluitend met dagverse kip. Je geeft je kernproduct niet zomaar in handen van iedereen. Dus moet de hele keten van inkoop, opslag, voorraadbeheer tot levering aan de hoogste eisen van voedselkwaliteit en hygiëne voldoen.’

Havi ondersteunt bedrijven over de hele wereld met inkoop, opslag en levering van food en non-foodproducten en verzorgt deze diensten onder andere ook voor McDonald’s, Van der Valk, BP en Vapiano.

Reageer op dit artikel