nieuws

Burger King neemt fastfoodketen Popeyes over

Bedrijfsvoering 267

Het moederbedrijf van Burger King, het Amerikaanse Restaurant Brands International (RBI), heeft branchegenoot Popeyes Louisiana Kitchen overgenomen. Popeyes staat vooral bekend staat om gefrituurde kip- en visgerechten.

Burger King neemt fastfoodketen Popeyes over

Het moederbedrijf van Burger King (Restaurant Brands International) heeft voor Popeyes Louisiana Kitchen 1,8 miljard dollar betaald. Popeyes heeft een marktwaarde van circa 1,4 miljard dollar en staat vooral bekend om gefrituurde kip- en visgerechten.

Popeyes, dat 45 jaar geleden in New Orleans werd opgericht, telt vandaag de dag circa 2600 restaurants, inclusief franchisenemers, in 27 landen. Het veel grotere Restaurant Brands International (RBI) dat de fastfoodketen nu overneemt, is circa 25 miljard dollar waard. Ook Tim Hortons is onderdeel van RBI.

Popeyes behoudt zijn eigen management. De fastfoodketen dat zegt te willen profiteren van de wereldwijde schaal van RBI om zowel in de Verenigde Staten als internationaal sneller te kunnen groeien.

De partijen zouden afgelopen zomer al gesprekken hebben gevoerd, maar die liepen destijds op niets uit.

Reageer op dit artikel