nieuws

Befaamde Eindhovense cafetaria start maaltijdbezorging

Bedrijfsvoering 12

Steeds meer cafetaria’s beginnen met maaltijdbezorging. Na lang twijfelen is ook Harald van Ballegooijen van Cafetaria XL Oude Gracht in Eindhoven overstag gegaan.  

Befaamde Eindhovense cafetaria start maaltijdbezorging
Harald van Ballegooijen, die hier een prijs uitdeelt aan een gast tijdens de Week van de Friet.

Caferatia XL Oude Gracht bestaat al 53 jaar en is inmiddels een begrip in de lichtstad. Harald van Ballegooijen is de tweede generatie in het familiebedrijf, en zijn twee zonen staan klaar om het een dezer dagen van hem over te nemen. Eerst wil van Ballegooijen een succesvolle start maken op de bezorgmarkt. ‘Ondanks dat we ieder jaar nog plussen, denken we dat we in ons pand toch wel de grens bereikt hebben’, legt hij uit. ‘We denken dat er met maaltijdbezorging net iets meer te halen valt.’

Uitdaging

Van Ballegooijen is altijd sceptisch geweest over bezorgen. Het waren zijn zonen en de medewerkers die hem aan het denken zetten. ‘Zij zien het als een uitdaging. Daarnaast kregen we ook steeds vaker  vragen van gasten.’ Uiteindelijk werd hij overtuigd door Patrick Nieuwveld van Kwalitaria Nieuwveld in Hoogvliet, die al jaren aan bezorgen doet en onlangs een aparte bezorglocatie opende. ‘Hij vertelde me dat hij dezelfde bezwaren had, maar die bleken ongegrond. Het is booming, zegt hij. Het schijnt niet normaal te zijn. Ik ben nu ook enthousiast. De medewerkers staan er 100 procent achter en Patrick heeft me het laatste zetje gegeven.’

Auto op aardgas

Oude Gracht begint officieel 1 maart met bezorgen. Volgens Van Ballegooijen is het bedrijf er klaar voor. Hij heeft een auto aangeschaft die op aardgas rijdt. ‘Dat was eigenlijk niet nodig, maar we willen uitdragen dat we duurzaam bezig zijn. Verder hebben we om de starten twee elektrische fietsen op leasebasis. Dus geen brommers.’ Naast de vervoersmiddelen heeft de ondernemer voor 2000 euro een warmhoudplaat en twee warmhoudtassen aangeschaft. ‘Een starterspakket. Als het echt gaat lopen, zullen er tassen bij moeten.’

Lees meer over de plannen van Cafetaria XL Oude Gracht in de eerstvolgende editie van Snackkoerier.

 

Reageer op dit artikel