nieuws

Patrick en Linda Nieuwveld openen aparte bezorglocatie

Bedrijfsvoering 39

Kwalitaria Nieuwveld in Hoogvliet heeft deze week een aparte bezorglocatie geopend. Eigenaren Patrick en Linda Nieuwveld zijn de eerste binnen de formule met een dependance waar alleen wordt geproduceerd voor de bezorgmarkt.

Patrick en Linda Nieuwveld openen aparte bezorglocatie
Linda en Patrick Nieuwveld

Vorig jaar maart begonnen Patrick en Linda Nieuwveld na lang aarzelen met het bezorgen van bestellingen vanuit hun cafetaria in Hoogvliet, die ze nu vijftien jaar samen runnen. ‘We vonden eerst dat bezorgen niet bij ons paste, maar toen we zagen dat ook onze kinderen online maaltijden van de pizzeria en de Chinees bestelden, konden we die markt niet langer negeren’, zegt Nieuwveld. ‘Er was bovendien geen cafetaria in Hoogvliet aangesloten bij Thuisbezorgd.nl.’

De beslissing om te gaan bezorgen, bleek een goede. ‘We hebben vorig jaar een stijging gerealiseerd van 21 procent, terwijl we al een drukke zaak hadden. Bezorgen was goed voor 11 procent van die stijging.’

Grote locatie

De populariteit van de bezorgtak van Kwalitaria Nieuwveld nam in rap tempo toe en de cafetaria kon de vraag op een gegeven moment niet meer aan. De nieuwe locatie, een voormalige broodjeszaak, is groot. Nieuwveld: ‘120 vierkante meter en twee verdiepingen. We gebruiken echter maar 70 vierkante meter voor de productie, de rest is kantoorruimte en opslag.’ Er zijn twee teamleden bijgekomen die productie draaien, waaronder de dochter van de eigenaren. Daarnaast werken de vijf bezorgers die al in dienst waren nu vanuit de nieuwe locatie, maar dat moeten er nog meer worden. Het ‘wagenpark’ bestaat uit twee elektrische fietsen en een scooter. Ook dat moet uitgebreid worden.

Omdat Patrick en Linda Nieuwveld de valkuilen van de bezorgmarkt inmiddels wel kennen, hebben ze duidelijke regels opgesteld. ‘Bestellen kan alleen online en betalen kan alleen met iDEAL. Dat doen we aan de ene kant op spookbestellingen te voorkomen, maar nog veel belangrijker: het is veiliger voor de medewerkers.’

Regels en afspraken

Daarnaast is er een afspraak met FCC Formulebeheer. ‘Het kan natuurlijk niet zo zijn dat een andere Kwalitaria een bezorglocatie opent in mijn gebied, of andersom, dat ik ga bezorgen in het gebied van een andere Kwalitaria’, aldus Nieuwveld, die zijn eigen gebied nog wel wil uitbreiden. ‘Nu bezorgen we in twee van de zes postcodes van Hoogvliet en ik hoop dat we dit jaar de omzet in beide gebieden kunnen vasthouden. Het mooiste is natuurlijk om in alle postcodes te bezorgen, maar we willen rustig opbouwen. Eerst zorgen dat we goed draaien in de gebieden die we hebben. Qua capaciteit zijn we berekend op de toekomst, dus het kan, maar we zijn net begonnen en willen eerst kijken hoe het allemaal gaat lopen.’

Lees meer over de bezorglocatie van Kwalitaria Nieuwveld in de eerstvolgende editie van Snackkoerier.

Reageer op dit artikel