nieuws

Eerste nieuwe Wok to Go in april open

Bedrijfsvoering 314

De formule Wok to Go wil binnen drie jaar honderd locaties in Nederland, zowel stand alone als shop-in-shop. Voormalig FHC-directeur Wim Markwat gaat de formule in Nederland ontwikkelen. De eerste nieuwe vestiging wordt in april verwacht.

Eerste nieuwe Wok to Go in april open
Hung Yip gaat zonder Wim Markwat verder met Wok to go. Foto: Herbert Wiggerman.

Franchisenemers van Wok to Go krijgen volgens oprichter Hung Yip de vrijheid om te ondernemen en zelf keuzes te maken. ‘Ons design is pluriform. Ondernemers zijn vrij om hun eigen interieur te kiezen, alleen bepaalde onderdelen zijn hetzelfde, zoals het logo. Zo heeft iedere zaak een eigen uitstraling, maar is wel herkenbaar. Dat geldt ook voor de gerechten. We zeggen niet: ‘Dit zijn onze tien gerechten die je moet voeren.’ Nee, misschien hebben we straks wel dertig gerechten waar ondernemers zelf uit kunnen kiezen. Ook op het gebied van marketing willen we verschillende mogelijkheden bieden. De ondernemer weet veel beter dan wij wat wel en niet werkt in zijn of haar gebied. Daarom moet er ruimte zijn om te ondernemen.’

Healthy food

Yip gaat zich onder meer bezighouden de innovatie van de formule en de producten. ‘In Azië is healthy food heel sterk aanwezig, ook tijdens ontbijt en lunch. Dat is nog niet echt aangeslagen in het Westen, en we willen dat dus langzaam introduceren. We gaan smaken vernieuwen, spelen met pittigheid van ingrediënten, veel meer letten op textuur en geuren. Het moeten inspirerende en gezonde gerechten zijn.’

Shop-in-shop

Volgens Wim Markwat is er ook vanuit de cafetariabranche interesse voor een shop-in-shopconcept. De ervaren frituurman wijst daarbij vooral op het gemak van het concept. ‘We maken het de ondernemer zo makkelijk mogelijk, wat dat betreft zijn we net McDonald’s. We gaan het zo opzetten dat ondernemers alleen maar werken met producten in Wo to Go-verpakking. Dus ze hoeven de ingrediënten alleen maar te wokken en af te maken met de saus. Dat is het. Alles is zo veel mogelijk voorbereid. Dus nee, je hoeft geen rijst of noodles te koken.’

Eerste nieuwe vestiging

Wok to Go (WTG) is een bezorg- en afhaalformule met gezonde wokgerechten op de menukaart. De eerste vestiging opende in 2004 in Utrecht en op dit moment zijn er zeventien locaties in Nederland. De eerste nieuwe vestiging opent naar verwachting in april de deuren. Maar Wok to Go wil de grens over en uitgroeien tot een internationale keten. ‘In Caïro is de eerste buitenlandse Wok to Go inmiddels geopend’, laat Yip weten. ‘Voor ons is dat een testcase om te zien hoe het is om in andere culturen te ondernemen.’

Lees meer over Wok to Go in de eerstvolgende editie van Snackkoerier.

Reageer op dit artikel