nieuws

Febo wil een rookworstkroket, Hema zegt ‘nee’

Bedrijfsvoering 101

Is het een kroket? Is het een rookworst? Volgens Febo is het een rookworstkroket. Of hij er ook echt gaat komen, is eigenlijk aan de mensen van Hema, en die zijn nog niet enthousiast.

Febo wil een rookworstkroket, Hema zegt ‘nee’
Dit is 'm, de rookworstkroket die Febo dolgraag samen met Hema wil maken.

Omdat Febo 75 jaar bestaat en Hema 90 jaar, hebben ze bij Febo een leuk idee bedacht: een kroket in de vorm van een rookworst, met het krokant jasje van een kroket. De ragout is gemaakt met rookworst en er zijn ook stukjes rookworst in terug te vinden. Het enige probleem: Hema wil vooralsnog niet meewerken aan het idee.

Brutaal filmpje

Febo is zo brutaal geweest om een filmpje op Vimeo te zetten waarin Hema wordt uitgenodigd om samen ‘de Rookworst Kroket’ te produceren. Onder de vele enthousiaste reacties op Facebook van zowel kroket- als rookworstliefhebbers, valt ook een commentaar van Hema te lezen. ‘Ha die Febo, superleuk dat jullie het nogmaals proberen met dit gezellige filmpje. Zoals besproken lenen we onze rookworst niet uit. Hij is al 90 jaar lang onze beste vriend, en daar zijn we heel zuinig op. Maar erg bedankt voor de lieve felicitatie en jullie natuurlijk ook nog een heel fijne 75e verjaardag gewenst!’

Live telefoongesprek

Daar laat Febo het echter niet bij zitten. Aanstaande dinsdag probeert de snackketen Hema aan de lijn te krijgen. Dat telefoontje kan live worden gevolgd via de Facebook-pagina van Febo. ‘We weten niet wat Hema gaat doen’, zegt Darla van Hoorn van het campagneteam van Febo. ‘Het kan zomaar zijn dat ze niet opnemen.’

En daar houdt het plan van Febo eigenlijk op. ‘We wilden gewoon een leuke actie opzetten en heel Nederland erbij betrekken. Want zowel de kroket van Febo als de rookworst van Hema zijn iconische snacks. We hopen dat Nederland massaal gaat reageren waardoor Hema alsnog overstag gaat.’

Wat Febo gaat doen als Hema voet bij stuk houdt, is nog niet duidelijk. ‘Maar als ze ermee instemmen, dan gaan we pas bespreken hoe we de Rookworst Kroket gaan ontwikkelen en uitrollen.’ Febo heeft de bijzondere kroket ondertussen al wel zelf gemaakt en geproefd. ‘En iedereen vond ‘m erg lekker.’

Reageer op dit artikel