nieuws

Domino’s opent 250ste winkel in de Benelux

Bedrijfsvoering 79

Met de opening vorige week van vestigingen in ’s Gravenzande (NL) en Aalst (BE) staat de teller voor Domino’s nu op 250 vestigingen in de Benelux.

Domino’s opent 250ste winkel in de Benelux

In 2016 zijn al 11 vestigingen in België en zelfs 34 in Nederland geopend. In de laatste maand werden Sassenheim, Schagen, Katwijk, Nieuw-Vennep en een tweede vestiging in Leiden in Nederland geopend. In België zijn Binche en Aalst de laatste aanwinsten.

Landelijke dekking is voor Domino’s van groot belang, omdat het bezorggebied per vestiging relatief klein is om zo de pizza’s warm bij bestellers te kunnen bezorgen.

Ceo van Domino’s Pizza Nederland & België, Andre ten Wolde, is blij met de prestaties: ‘Afgelopen jaar was een recordjaar voor Domino’s Pizza Enterprises. En Nederland trekt het voortouw in Europa, met de hoogste Same Store Sales van het continent. Dat smaakt naar meer.’

Verwachting bijgesteld

Tijdens de aandeelvergadering zijn de verwachtingen daarom formeel naar boven bijgesteld. De groeipotentie van Domino’s in de Benelux blijft onverminderd aanwezig. Om deze groei te combineren met uitstekende service, is groei van het aantal van cruciaal belang.

Domino’s heeft daarom de groeiverwachting bijgesteld van 300 naar 400 winkels in Nederland. Samen met België, komt het lange-termijn potentieel van de Benelux zo op 600 winkels. ‘Ambitieus, maar haalbaar’, geeft CEO André ten Wolde aan. ‘De kracht van onze formule stelt ons in staat zo’n explosieve groei te bewerkstelligen en biedt gigantische kansen voor ons als Domino’s-Team.’

Een positief gevolg van deze enorme groei in Domino’s vestigingen is de impact op tewerkstelling. Gedreven door de groei in vestigingen is Domino’s dit jaar op zoek naar maar liefst 3000 nieuwe winkelmedewerkers, verspreid over heel Nederland.

Domino’s staat met een omzet van bijna 100 miljoen euro op plek 18 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Reageer op dit artikel