nieuws

Domino’s zoekt 3000 extra medewerkers

Bedrijfsvoering 21

Pizzabakkers, bezorgers en winkelmanagers; Domino’s groeit hard en is daarom in het hele land op zoek naar drieduizend extra medewerkers.

Domino’s zoekt 3000 extra medewerkers

De pizzaketen heeft de komende twaalf maanden duizend pizzabakkers, twaalfhonderd scooterbezorgers, zevenhonderd fietsbezorgers en honderd winkelmanagers nodig. Alleen al in Amsterdam is er behoefte aan driehonderd extra medewerkers.

37 nieuwe winkels in 2015

De reden: Domino’s groeit. Het bedrijf liet in Europa vorig jaar een winstgroei zien van ruim 122 procent. In Nederland en België kwamen er ook 37 nieuwe winkels bij en ook dit jaar zet deze trend zich door.

Social media

Om een nieuwe groep medewerkers te vinden, zet Domino’s social media in. Door middel van filmpjes, verhalen en posts laat het bedrijf huidige werknemers hun verhaal vertellen. ‘Zelf ben ik begonnen als bezorger en kijk waar ik nu sta. Ik heb twee eigen Domino’s-winkels in Amsterdam en mijn Domino’s-avontuur is nog lang niet ten einde’, aldus Abdel El Kasmi, franchisenemer van twee Amsterdamse vestigingen.

Opleidingstraject

60 procent van de franchisenemers bij Domino’s is begonnen met werken in de winkel of als bezorger als bijbaan. Door middel van een opleidingstraject geeft Domino’s werknemers de kans uit te groeien tot shiftrunner, manager of tot eigenaar van een eigen vestiging. Domino’s Pizza heeft wereldwijd ruim twaalfduizend vestigingen in meer dan zeventig landen. De franchiseformule is sinds 1989 in Nederland gevestigd en heeft hier inmiddels tweehonderd vestigingen.

Reageer op dit artikel