nieuws

Burger King trekt meer klanten

Bedrijfsvoering 5

Nieuwe snacks en kortingsacties hebben Burger King vorig kwartaal aan meer klanten geholpen. In combinatie met de verder stijgende verkopen bij zusterbedrijf Tim Hortons wist moederconcern Restaurant Brands International (RBI) daardoor meer winst te maken.

Burger King trekt meer klanten

Burger King voerde de verkopen in filialen die langer dan een jaar open zijn vorig kwartaal met 1,7 procent op. Koffieketen Tim Hortons zag de vergelijkbare omzet met 2 procent stijgen.

Winst

RBI kwam hierdoor uit op een nettowinst van 86,3 miljoen dollar, tegen bijna 50 miljoen dollar een jaar eerder. Daarmee was de winst hoger dan analisten hadden voorspeld. De omzet van het concern steeg met 5 procent, naar 1,1 miljard dollar. Daarbij worden de opbrengsten van restaurants die door franchisenemers worden geëxploiteerd niet volledig meegeteld.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels