nieuws

Aantal overvallen daalt, maar preventie blijft speerpunt

Bedrijfsvoering 17

Het aantal overvallen op horecazaken is de afgelopen jaren flink gedaald, zo meldt Koninklijke Horeca Nederland. De brancheorganisatie gaat echter door met het ontwikkelen van preventieve tools.

Aantal overvallen daalt, maar preventie blijft speerpunt

Volgens KHN werden vorig jaar 161 horecazaken overvallen. In 2009 waren dat er nog 490. Het aantal overvallen op cafetaria’s is gedaald van 38 in de eerste drie maanden van 2015 tot 21 in de eerste drie maanden van dit jaar. Ondanks deze verbeteringen lanceerde KHN deze week, de Week van de Veiligheid, twee preventietools die horecaondernemers kunnen gebruiken om zichzelf en hun personeel te trainen.

Dillemaspel

De eerste is een virtual reality-film waarmee ondernemers en medewerkers ervaren hoe een overvaller te werk gaat en hoe ze moeten handelen. Daarnaast kunnen ondernemers ook het Dillemaspel inzetten. Dit spel moet het makkelijker maken om met medewerkers te praten over veiligheid in de zaak. Het spel geeft tips en informatie over onder meer fraude, overvallen en agressie.

Week van de Veiligheid

Tijdens de jaarlijkse Week van de Veiligheid, dit jaar van zaterdag 8 tot en met zondag 16 oktober organiseren politie, gemeenten en verschillende brancheorganisaties activiteiten die in het teken staan van veiligheid en preventie. In het hele land worden activiteiten georganiseerd waar Winkeliers en horecaondernemers aan deel kunnen nemen.

>>LEESTIP: Verhage Floriande wint veiligheidsprijs

Reageer op dit artikel